Iskuri tre karvaiset naiset homo

      Comments Off on Iskuri tre karvaiset naiset homo

iskuri tre karvaiset naiset homo

Yläluokan ihmiset nauttivat päivän aikana tavallisesti kolmannenkin aterian. Olut oli yleisin ruokajuoma. On arvioitu, että muinainen egyptiläinen söi päivässä keskimäärin kymmenen leivänpalaa ja joi kaksi ruukkua olutta.

Egyptiläinen olut koostui leivästä, vedestä ja käyneistä taateleista ja sen tähden sen säilyvyys oli huono. Olutta ei koskaan säilytetty pidempiä ajanjaksoja suurissa saviruukuis sa eli  amforoissa , vaan se annosteltiin pieniin saviastioihin ja juotiin heti.

Lapset saattoivat oleilla alastomina, ja aikuisetkin riisuivat työskennellessään mielellään vaatteensa. Hohtavan valkeasta, viileästä ja kosteutta imevästä pellavasta valmistettiin harsomaisen ohuita kankaita, jotka sekä tärkättiin että pliseerattiin. Kansan asut olivat karkeampaa pellavaa. Lammasta pidettiin epäpuhtaana eläimenä eikä villavaatteita käytetty.

Puuvilla oli jo ilmeisesti varsin varhain levinnyt Intiasta Egyptiin. Puhtaus oli egyptiläisille luonteenomaista, ja kuumassa ilmastossa oli vilvoittava päivittäinen kylpeminen välttämätöntäkin.

Egyptiläiset olivat sirojäsenisiä, ja kauneusihanteena oli hoikka vartalo, jäykähkö hiuslaite tai päähine ja voimakkaasti ehostetut kasvot. He arvostivat suuria, luonnollisesti kehittyneitä jalkateriä, ja ylhäisetkin liikkuivat paljasjaloin sitoen orjien kantamat sandaalit jalkoihinsa vain välttämättömissä tilanteissa. Myös akrobaattisia ruumiinharjoituksia ja tanssijattarien taidokkaita käsien liikkeitä ihailtiin. Sekä miehet, että naiset käyttivät koruja ja kosmeettisia aineita.

Ihoa suojattiin auringolta voitein, ja pyramidien rakentajien vaatimusjärjestys maailman ensimmäisessä tunnetussa lakossa oli: Miesten ja ulkonaoleskelevien iho oli kuparinvärinen. Ylhäisten naisten päivettymätöntä ihoa kuvattiin sitruunankeltaiseksi. Kuumuutta pyrittiin helpottamaan suurin viuhkoin, joita orjat leyhyttivät molemmin käsin. Vanhan valtakunnan aikana, noin 2 eKr. Miehenpukuna tänä ajanjaksona oli lyhyt, sileä pellavakankainen lannevaate, joka oli kiedottu tiukasti lanteiden ympäri ja kiinnitetty vyöllä.

Joskus siinä oli kovaksi tärkätty, eteen taitettu kolmio. Miesten lannevaatteen kietomissuunnalla vasemmalta oikealle - miesten napituksen nykyiseenkin suuntaan - oli symbolinen merkityksensä. Nousihan aurinkokin vasemmalta, kun kasvot käännettiin sinne mistä kaikki hyvä tulee, eli etelään, Niilin lähteille päin. Faraoiden usein kultakoristeisiin asuihin kertyi monenlaisia arvomerkkejä, mm.

Yksityisoloissaan he esiintyivät muiden tavoin kevyesti pukeutuneina. Miehet alkoivat käyttää noin 2 eKr. Keskimmäisen valtakunnan aikaan lyhyen lannevaatteen päällä toista, pitempää, ohutta ja tärkättyä lannevaatetta. Syyrialaisvaikutteista kalasiris-asua käyttivät myös miehet. Asu otettiin käyttöön Uuden valtakunnan aikaan, jolloin Egyptissä noin sata vuotta kestänyt hajaannustila oli päättynyt.

Miehet pitivät sitä yhdessä vanhankuosisen lannevaatteen kanssa, joko alla tai päällä. Riistaeläimen häntä faraon asussa oli vanha egyptiläinen suuren metsästäjän tunnus.

Papit käyttivät seremoniallista leopardintaljaa pukunsa päällä. Kippurakärkisiä sandaaleja punottiin papyruskaislasta ja niinestä aluksi vain faraoille ja papeille, myöhemmin muillekin arvohenkilöille.

Hoviväellä oli myös sukkia, jotkut niistä oli koristeltu erityisin jalokivin. Jumaluuden merkkinä faraoilla oli seremoniallisissa tilaisuuksissa parfymoitu, joko kulmikas tai koukkumainen ja kapea, korviin kiinnitetty tekoparta. Pappien pää oli paljaaksi ajeltu. Prinssin tunnuksena oli pään toisella sivulla pitkästä tukasta koottu hiuskimppu.

Faraon päähineitä olivat Ylä- ja Ala-Egyptin hattumaiset kruunut ja paksusta kankaasta valmistettu ja kulmikkaaksi taitettu raidallinen päähine. Käärme, haukanpää, sulka ja auringonkiekko olivat jumaluutta kuvaavien pääkoristeiden aiheita. Naiset kutoivat kankaat ja käyttivät niitä runsaammin vaatetukseensa kuin miehet. Ohuesta pellavakankaasta valmistetun yhden tai kahden olkaimen kannattaman kotelohameen arvellaan olevan kiinteästi kiedotun.

Se ulottui vanhimmissa malleissa rintojen alapuolelta nilkkoihin hyvin tiukkana ja vartalon hoikkuutta korostavana. Syyrian valloituksen jälkeen uuden valtakunnan aikana, tuli käyttöön aasialainen mekkopuku. Egyptissä se valmistettiin harsomaisen ohuesta pellavakankaasta ja oli nimeltään kalasiris. Sen päällä ylhäisö käytti usein rinnan kohdalle solmittua ohutta vaippaa. Kankaan laskostus levisi edestä säteinä, ns.

Pellava oli hohtavan valkoista. Kulttuurin rappeutumisen myötä ruvettiin pukeutumaan värikkäämpiin ja laskostamattomiin mesopotamialaisittain hapsuin koristettuihin pukuihin. Egyptissä tunnettiin jo englanninkirjontaa muistuttava pitsimäinen reikäommelkoristelukin. Orjattarien verhona oli usein vain kapeaa haaralappua kannattava lannevyö. Lähettänyt Aku Linna klo 6. Mun mielestä koko Egyptissä kiehtovinta on nimenomaan mytologia. No täs on hyvä selitys maailman synnystä niinkuin muinaisessa Egyptissä sen arveltiin olevan: Muinasen Egyptin mukaan on olemassa Duat, jossa jumalat asuu, ja sitä kautta taikavoimat, minne Aurinko Ra menee, kun se laskee ja mikä pitää maailmaa pystyssä.

Duatista kaikki on kotoisin -ihmiset, meret, koko maailma. Duatin pohjakerroksesta, Kaaoksen merestä, maailmaon  kerran noussu ja sinne se siis muinasen Egyptin mukaan kerran palaa. Toinen aika merkittävä juttu oli taikurit.

Taikureita koulutettiin Elämän Talossa, jossa opiskeltiin myös lääketiedettä, tähtitiedettä ja laskentoa sekä kirjoitustaitoa. Tässä pätkä eräästä tutkimuksesta http: Kirjureiden taitoja tarvittiin esimerkiksi kuolleiden balsamoinnin oikeaoppiseen suorittamiseen.

Hautaukseen liittyvä Kuolleiden kirja ja tämän tyyppinen materiaali oli Elämän talon hallussa. Talon kirjallisuuteen kuului myös muinaisegyptiläistä matematiikkaa ja unien selityskirjoja.

Erään kirjan mukaan uni siitä, että on päässyt virkamieheksi, on huono enne — se tiesi kuolemaa. Uskonnollisena ja filosofisena päätavoitteena Elämän talon kirjureilla oli kosmisen järjestyksen ylläpitäminen. Elämän talon tiedetään tuhoutuneen kokonaan Egyptistä niin fyysisenä rakennuksena kuin instituutiona noin — eaa.

Koko arvojärjestyksen kärki oli Faarao. Sen jälkeen tuli visiiri, jonka jälkeen tulivat papit, parhaimmisto ja virkamiehet. Heidän jälkeensä tulivat lääkärit ja insinöörit, ja heti perässä kirjurit sekä kauppiaat. Heidän alapuolellaan olivat taiteilijat sekä käsityöläiset ja tavalliset työtekijät, sotilaat, farmarit ja rakentajat.

Heidän alapuolellaan olivat vain orjat. Muinaisessa Egyptissä elämä pyöri Niilin ympärillä. Siinä peseydyttiin,  kalastettiin, siitä saatiin vettä peltojen kasteluun, sen avulla veneillä pystyi liikkumaan melko nopeasti Niiliä edestakas, sen vettä juotiin, Niilin rannoilla vietettiin vapaa-aikaa uimalla ja pitämällä venekilpailuja.

Myös kaikki kaupungit olivat sen rannoilla. Myös perheen kanssa vietettiin paljon aikaa, sillä se oli hyvin tärkeä. Tavalliseen perheeseen kuului mies. Korkeakulttuurien aika vallitsi Lähi-Idässä samaan aikaan kuin pronssikausi täällä Euroopassa.

Aloitetaan muinaisesta Egyptistä olen kiinnostunut siitä, joten aloitetaan siitä. Muinainen Egypti oli yksi kukoistavimmista kulttuureista tuohon aikaan 3 —30 eaa  , eli siellä oli taidetta, hyvin suunniteltu yhteiskuntajärjestelmä sekä kehittynyt uskonto ja kirjoitustaito, joka käsitti mohta sataa merkkiä.

Se käsitti tuhansia jumalia, joiden päällikkö oli Ra. Hänen vartijansa oi nimeltään Bastet ja perivihollisensa Apep, Isfetin käärme. Sen vastakohta on Maat, järjestys. Pronssikausi alkoi Euroopasa n. Muinainen Egypti sekä Mesopotamia olivat pronssikautisia. Pronssikaudella alkoivat tulla yhä selkeämmät arvoasteikot. Eiväthän faaraotkaan tehneet samoja töitä kuin orjat, saati päinvatoin. Tästä johtuen läheskään kaikki eivät omistaneet pronssisia esineitä, ja kiveä käytettiin vielä paljon.

Lähettänyt Aku Linna klo 1. Tärkeimmät elinkeinot olivat metsästys, kalastus sekä luonnonvarojen keräily. Kivikauden aikana pähkinäpensas viihtyi Keski-Suomessa asti ja järvissä kasvoi tärkkelyspitoista vesipähkinää. Kasvien lisäksi kerättiin linnunmunia. Purupihkaa pureksittiin ajankuluksi ja pihkaa käytettiin mahdollisesti myös lääkkeenä ja liima-aineena.

Rannikoilla saalistettiin hylkeitä niin ahkeraan, että grönlanninhylje metsästettiin lähes sukupuuttoon - kivikaudella! Metsästysaseena oli luinen harppuuna. Rannikolla pyydettiin myös kalaa: Sisämaassa riistaa olivat hirvet, metsäpeurat, majavat, karhut sekä erilaiset linnut.

Suosituimpia olivat metsäkana- ja vesilinnut. Kivikaudella yhteisöt olivat tavallisesti pieniä, hengen ryhmiä, mutta niiden asukasluku saattoi kivuta jopa Myös lapset olivat tasavertaisia yhteisön jäseniä  ja osallistuivat töihin kuten aikuiset, ja myös jotkut vanhukset auttoivat.

Yhteisössä oli päällikkö, totta kai. Hänen jälkeensä tuli luultavasti joninlainen sukujen arvojärjestys, joka perustui taitoihin a sukulaissiteisiin, esim.

Tai siis kodassa, joka oli koti. Aseta kolme riukua rinnakkain ja sido ne yläosasta kiinni vahvalla nauhalla. Nosta kolmijalka pystyyn ja levitä jalat sopivasti metrin päähän toisistaan. Jalkojen pitäisi muodostaa tasasuhtainen kolmio. Piirrä maahan jalkojen kautta kulkeva ympyrä. Aseta tarvittava määrä riukuja nojaamaan tasavälein kehikkoa vasten siten, että ne muodostavat piirin.

Tue riu'ut toisiinsa poikittaisilla risuilla pujottelemalla ne riukujen tai sitomalla riukuihin. Näin kota vankistuu sivusuunnassa hieman ja tukee katetta altapäin. Mutta pitääkö tuo vettä? Annetaan tekstin lähteen kertoa: Useimmin ehdotettu kateaine ovat eläinten nahat. Niistä voi ommella ehjän katteen kodan ympäri.

Nahka olikin hyvä aine kesäkäyttöön ja se oli kevyt kuljettaa mukana. Sateella se kuitenkin kastui läpi ja homehtui. Rasvaamalla nahan ulkopinta, voitiin kastumisen estää. Koivuvaltaisilla alueilla tuohi varmasti syrjäytti nahan, koska se ei vettynyt samalla tavalla ja sen tervasaineet estivät homehtumisen.

Samalla säästyi nahkaa vaatteisiin ja tarve-esineisiin. Tuohiliuskoista saatiin vesikate, jos liuskat ommeltiin kiinni kotaan suomuiksi niin, ettei vesi valunut saumoista sisälle.

Eikö silloin ole kylmä? Kun talvisaikaan matkattiin lumessa pitkiä matkoja, tarvittiin mukana kuljetettavaa kotaa yöpymiseen. Vaikka sitä lämmitettiinkin illalla, olivat aamut purevan kylmiä. Talven kylmyys tunkeutui helposti sisälle ohuen peitteen läpi, joten kota lämpö eristettiin huolellisesti. Kuolleet peitettiin ensimmäisen kerran varmaan käytännön syistä: Lähimmäisen kuolema saattoi järkyttää vainajan omaisia, mutta hänen hyvästelemisen ja omaisuutensa jakamisen jälkeen hänet oli joka tapauksessa jätettävä kuolinpaikalleen.

Hautaamiseen voidaan keksiä lukuisia käytännön syitä, mutta ei kannata unohtaa uskonnollisia syitä. Vainajan oloa haudassa tehdään mukavaksi asettamalla hänet silkkisiin lakanoihin tai taljojen päälle, kuten tehtiin jo kivikaudella. Vaikka vainaja ei pehmusteista välittäisikään, voivat surijat osoittaa hellyyttä rakastaan kohtaan ja näin osoittaa toisilleen, kuinka paljon he hänestä välittivät.

Herää kuitenkin kysymys, mitä on haluttu ilmaista, kun hautaan levitetään rautaoksidia eli punamultaa? Punamultaa syntyy luonnossa luontaisesti, jos raudan ioneita liukenee veteen ja hapettuu oksidiksi. Rautaoksidia kertyy eri paikkoihin värjäten maan punaiseksi tai ruskeaksi. Punavärin käyttöä tiedetään olleen jo 30 vuotta sitten.

Se onkin kestävin ihmisen käyttämistä väriaineista, koska se ei hajoa edes ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta. Punamultaa voi valmistaa rautaa sisältävien mineraaleja polttamalla. Saven rauta muuttaakin ruukun punaiseksi tästä syystä.

Tapa ripotella punamultaa hautoihin on hyvin vanha, sillä sitä tiedetään käytetyn 30 vuotta aiemmin Etelä-Euroopassa sekä Neandertal- että Cro Magnon- ihmisen toimesta. Se on tuskin ollut viatonta koristelunhalua, vaan on liittynyt hautauksen rituaaliin. Sitä on ripoteltu haudan pohjalle tai vainajan päälle. Sen määrä vaihtelee suuresti ja joissakin haudoissa ei ole punamultaa ollenkaan. Eräät vainajat aseteltiin hautaansa huomattavan punamultakerroksen päälle. Sen käyttötarkoituksesta on useita arveluja.

Arvellaan, että punamulta puhdisti ja pyhitti haudan. Sen tarkoitus on voinut myös olla maaginen: Punaista väriä on ehkä pidetty elämän värinä ja siten pyhänä. Haudassa on saatettu myös polttaa nuotiota. Tällaisia nokijälkiä tavataan joissakin suomalaisissa haudoissa. Polttaminen on vielä rautakaudella yhdistetty puhdistautumiseen. Mitä epäpuhdasta hautaan saattoi jäädä? Myös hautojen vierestä on löydetty liesiä, vaikka hauta ei olisikaan aivan asuinpaikan tuntumassa.

On arveltu, että liedet liittyvät hautajaismenoihin ja hautaamisen yhteydessä olisi järjestetty kekkerit. Viimeinen ateria oli mahdollisesti yhteinen vainajan kanssa. Haudat ja hautaus ovat toistaiseksi jääneet arvoitukseksi. Lähettänyt Aku Linna klo 5. Kivikaudella eli paljon eläimiä, kuten sapelihammastiikereitä, mammutteja, karhuja, hirviä, metsäpeuroja, majavia yms.

Etenkin sapellihammastiikerit olivat petollisia ihmisille, jotka piileksivät heinikossa. Sapellihammastiikeri Saalistus Sapelihammaskissan vartalo oli hyvin voimakas ja se oli ilmeisesti hyvä painija, joka puri vasta saatuaan uhrin maahan.

Purenta ei kai ollut kaikkein voimakkaimpia. Jalat olivat lyhyet ja lihaksikkaat, joten se ei ollut nopea vaan todennäköisemmin väijyi saaliitaan. Saaliina olivat isot eläimet kuten mammutit, mastodontit, biisonit ja kamelit. Karhu ja hirvi, metsäpeura No, luultavasti mammutti ei ole yhtä tuttu. Ulkomuoto Kooltaan mammutit olivat keskimäärin nykyisten norsujen kokoisia eli 2,75—3,4-metrisiä, mutta suurin laji, aromammutti  Mammuthus trogontherii , kasvoi säkäkorkeudeltaan 4,3-metriseksi.

Kalifornian kääpiomammutit sen sijaan olivat 1,2—1,8-metrisiä. Villamammutin syöksyhampaat olivat 2,4—2,7 metriä pitkät, mutta pituusennätyksenä on 4,2 metriä. Kolumbianmammutin syöksyhampaat olivat samaa luokkaa villamammutin kanssa, ja suurimmat löydetyt norsueläinten syöksyhampaat kuuluivat Teksasista löydetylle kolumbianmammutille.

Mammuttien syöksyhampaat erosivat nykynorsujen syöksyhampaista kaarevuudellaan ja käyryydellään. Yleisestä käsityksestä poiketen on hyvin epätodennäköistä, että mammutit olisivat käyttäneet syöksyhampaitaan lumen luomiseen kasvillisuuden päältä, sillä mammutit eivät suurimmaksi osaksi eläneet lumialueilla.

Villamammuttien ruokavalio koostui pääasiassa heinistä ja saroista. Löydettyjen mammuttiruhojen mahoista on löytynyt pajun, koivun, lehtikuusen ja lepän silmuja. Kolumbianmammutin lantajäännöksistä on löydetty myös suolamaltsojen, marunoiden, koivujen ja okakuusten jäänteitä.

Kivikausi vallitsi   - eKr. Sinä aikana alinkeinoina toimivat metsästys, kalastus ja keräily. Silloin ihmiset alkoivat ajatella, mitä tapahtuu kuoleman jälkeen ja alkoivat uskoa tuonpuoleiseen. He myös hautasivat kuolleet leirinsä jäsenet. Kivikauden työkaluja olivat vasarakirves, tasataltta, pallonuija, keihäät, kirveet ja nuolet.

He metsästivät hirviä, peuria, lintuja, kaloja ja hylkeitä,  sekä satunnaisesti muitakin nisäkkäitä. Kivikaudella myös kaupankäynti kehittyi. Pohjoismaista vietiin yleensä eläinten nahkoja, turkkeja, traaneja ja sinne tuotiin sembramäntyä, itäistä piitä, läntistä piitä, sädekiviliusketta, punaliusketta, meripihkaa ja äänisen viherliusketta. Kivikauden ihmiset asuivat yleensä kodissaan, kodassa.

Kodat valmistettiin puusta, kaarnasta, nahoista ja turpeesta. Seuraava vaihe ihmisen kehityksessä nykyihmiseksi tapahtui n. Afrikassa, kun siellä eli laji nimeltään Homo Ergaster. Näillä nykyihmisen esi-isillä oli ensimmäistä.

Niillä oli isot nenät, karvaton keho ja ne hikoilivat. Kaikki nämä auttoivat kehon jäähdyttämisessä Afrikan kuivilla mailla. Homo Ergaster eli n. Nimi tulee kreikankielen sanasta  ktístis, joka tarkoittaa työmiestä. Ergaster keksi nyrkki-iskurin ja käsikirveen n. On löydetty myös todisteita siitä, että he osasivat käyttää tulta ja kypsentää lihaa.

Ergasterilla oli myös isot aivot: Laji levisi Afrikasta myös Lähi-itään. Lähi-idässä eläessään tämä laji käytti bambua työkalujen raaka-aineena. Toki ne käyttivät myös  vielä ihan kivestäkin tehtyjä työkaluja, mutta Lähi-idän bambumetsistä löytyi paljon myös tätä  ainetta. Itse työkalut eivät olleet vielä kehittyneet mihinkään. Yhden asian tämä laji kyllä keksi ensimmäisenä: Tuli saatiin aikaan lyömällä kahta  kiveä vastakkain ja näin saamalla kipinöitä aikaiseksi.

Pystyihminen oli nykyihmistä rotevampi, voimakkaampi ja apinamaisempi. Sen pituus oli — cm. Homo Heidelbergensis eli Heidelberginihminen oli ensimmäisenä Eurooppaan levinnyt laji.

Heidelberginihmiset muistuttivat jo nykyihmistä melko suuresti. Ne käyttäytyivät nykyihmisen  lailla. Hekin osasivat hyödyntää tulta apunaan. He  osasivat myös käyttää luontoa lääkkeenä, eli he osasivat hyödyntää erilaisia kasveja parantamiseen. Yksi asia heidät kuitenkin erotti nykyihmisestä. Heillä ei ollut mielikuvitusta. Heidelberginihminen kuoli sukupuuttoon n. Erään tiedon mukaan tästä. Ennen kuin aloitan, tulee tieteellinen luokittelu siitä saa hiukan tietoa, lähde Wikipedia: Eteläapina tai Lucy toiselta nimeltään.

Ensimmäinen Australopithecus tupsahti maailmaan n. Ne pystyivät kävelemään pysty-asennossa vaivatta, joten kädet jäivöt vapaiksi jaruoan hankinta helpottui. Miten se erosi ihmisestä? Se ei puhunut, eivätkä sen aivot olleet yhtä kehittyneet. Eräs Australopitecus sediba oli kuulemma niin ihmismäinen, että sitä on jopa ehdotettu Homoksi!

Ai että joukosta puuttuu "Mikä se oli? Hei haloo, kyllä sinun jääkausi pitäisi tietää. Ensimmäinen jääkausi alkoi n. Nature -lehdessä amerikkalais-brittiläinen tutkijaryhmä päätteli näin: Vastakkaisella puolella maapalloa, Etelämantereella pysyvä jää kehittyi jo 34 miljoonaa vuotta sitten.

Miksi jääkausia sitten on ollut? No, en taida selostaa, vaan pannaan Wikipedia kertomaan: Satojen ja kymmenien miljoonien vuosien pituiset vaihtelut ovat ensisisjaisesti mannerliikuntojen aiheuttamia. Toinen mahdollinen aiheuttaja on vuoristojen ja niihin liittyvien jäätikköjen synty ja häviäminen. Jääkausien mittakaavassa eli kymmenen ja sadan tuhannen vuoden välein tapahtuvat muutokset liittyvät maapallon kiertoradan jaksollisiin muutoksiin.

Syitä Maan ilmaston muuttumiseen jääkaudella oli monia. Perussyyt ovat Maan radan ja akselikallistuman muutokset ja mannerliikuntojen aiheuttamatmerivirtamuutokset. Siihen, että pleistoseenikaudella jääkausia on esiintynyt toistuvasti, on ilmeisesti suurelta osin vaikuttanut tertiäärikauden lopulla tapahtuneet laajat vuorenpoimutukset.

Tällöin meri vetäytyi pois laajoilta matalilta rannikkoalueilta, ja lämpötila alenee, koska maa heijastaa takaisin avaruuteen suuremman osan auringonsäteilystä kuin vesi. Lisäksi vuoristoissa ilmanlämpötila on yleensäkin alempi kuin merenpinnan tasolla. Samaan tapaan olivat aikaisemmin  kivihiilikauden  vuorenpoimuttumisia seurannut  permikauden  laajat jäätiköitymiset. Pohjoisen pallonpuoliskon ilmastonmuutosten on selitetty johtuvan Maan radan soikeuden ja akselin suunnan jaksollisista muutoksista, niin sanotuista Milankovićin jaksoista.

Maan radan ja akselikallistuman jaksolliset muutokset johtuvat muiden taivaankappaleiden aiheuttamista häiriöistä.

Ne eivät tosin vaikuta Maan saaman auringonsäteilyn kokonaismäärään, ainoastaan sen jakautumiseen Maan eri alueiden kesken, mutta voivat silti johtaa pohjoisilla seuduilla kesien huomattavaan kylmenemiseen ja sitä kautta jäätiköitymisiin.

Toisaalta jääkaudet vaativat tietyillä tavoin kulkevia merivirtoja ja sopivanlaista termohaliinikiertoa. Maassa on lämmintä silloin, kun merivirrat kuljettavat lämmintä vettä päiväntasaajalta korkeammille leveysasteille.

Myös mannerliikunnot vaikuttavat merivirtoihin ja jäätikköjen muodostumiseen. Panaman kannaksen on ajateltu ollen merkittävässä roolissa edellisen jäätiköitymisen alkamisessa. Onko siis tulossa jääkausi? Netti väittää niin, mutta kukapa sen tietäisi? Sitä paitsi, jos on tulossa jääkausi jo piankin, kukaan ei voi sille yhtikäs mitään. Mutta mitä jälkiä jääkausi on jättänyt? Ota silmä käteen ja katso! Mutta mitä jääkaudet tekivät ihmisille?

Ihminen ei pystynyt elämään jääkauden olosuhteissa, sillä hänellä ei ollut nykyisen kaltaisia varusteita. Suurimman osan jääkauden ajasta olivat nykyihmistä alkeellisemmat neandertalinihmiset. Nykyihmisen katsotaan syntyneen jääkauden aikana Afrikassa ja siirtyneen sieltä Euroopan alueelle. Tämä Eurooppaan tulo tapahtui noin Yleensä ihmiset elivät noin — kilometrin päässä jään reunasta, mutta esimerkiksi Norjan jäättömillä alueilla oli jää aivan ihmisten asutuksen läheisyydessä.

Ennen Veiksel-jääkautta Euroopan eläimistöön kuuluivat mm. Kuitenkaan jääkauden edetessä eläinten häviäminen ei ollut yhtäkkistä, kuten oli ollut ihmisten laita. Ensimmäisenä eläimenä jääkauden tieltä hävisi luolakarhu, mutta pian hävisivät myös villihevonen ja arovisentti. Hieman ennen jääkauden päättymistä, ehkä noin Villasarvikuono alkoi muuttua harvinaiseksi eläimeksi jo jääkauden loppupuolella ja se hävisi viimeistään hieman jääkauden päättymisen jälkeen.

Jääkauden päättymisen aikoihin noin Jättihirvi, napakettu ja ahma hävisivät Keski-Euroopasta hieman jääkauden päättymisen jälkeen, samoin taiga ja porokin harvinaistuivat. On epäilyksiä siitä, että villasarvikuonoa, mammuttia, arovisenttiä, luolakarhua, villihevosta ehkä myös metsäelefanttia ja metsäsarvikuonoa ja myöhemmin luolahyeenaa olisivat olleet kohteena ihmisen liialliselle metsästämiselle ja siksi ne olisivat kuolleet sukupuuttoon. Ihmiset metsästivät paljon tuona aikoina.

Viime jääkauden päättymisen aiheutti pohjoisen pallonpuoliskon kesien lämpiäminen. Kesät lämpenivät, koska Maan pinnalle saapuva Auringon säteily kasvoi ja myös hiilidioksidia vapautui ilmakehään.

Maan akselikallistuman ja akselin suunnan muutos pienensi talvista Auringon säteilyä, mutta kasvatti kesäsäteilyä. Meret, mantetet ja ilma lämpenivät. Lumiraja nousi pohjoisella pallonpuoliskolla, ja jäätiköt alkoivat vetäytyä. Jääkauden päättyessä Golf-virta alkoi toimia täydellä teholla. Uusien tutkimusten mukaan jääkauden päättymistä joudutti se että mereen ja ehkä jäätikön läheiseen mantereeseenkin sitoutuneita kasvihuonekaasuja hiilidioksidia ja metaania vapautui ilmakehään lyhyessä ajassa valtavat määrät.

Hiilidioksidin määrä kasvoi radiohiilivuotta sitten Hiilidioksidin määrä nousi kohtalaisen tasaisesti koko jääkauden päättymisen ajan suunnilleen samaan tahtiin kuin pohjoisen insolaatio ja Antarktiksen lämpötila lukuun ottamatta pientä hyppäystä Böllingin alussa.

Samalla kuin hiilidioksidimäärä nousi, ilmassa leijuvan lössipölyn määrä väheni. Grönlannin ja Antarktiksen metaaninmäärä nousi jääkauden huippukauden jälkeen melko tasaisesti ja hyppäsi rajusti ylös Böllingin alussa.

Erään tutkimuksen mukaan tämä johtui siitä, että jääkauden lopun aikainen ilmastonmuutos ajoi eteläisen merialueen länsituulen vyöhykkeen etelämmäs. Näin Etelänapaa kiertävä Länsituulten virta voimistui ja nosti syvämeren hiilidioksidia pintaan kuplimaan ilmakehään.

Lähettänyt Aku Linna klo 7. Sitä puksutetaan eteenpäin ja porukat elää siinä uskossa, että dinosauruksia eleli sulassa sovussa ihmisten kanssa. Täytyyhän meidän kertoa, että dinosaurukset kuoli? Dinosaurukset kuten tiedämme olivat ilmestyneet maailmaan n.

Itse asiassa se on hyvä, ettei dinosauruksia enää ole, sillä on arveltu, että jos ne olisivat vielä olemassa, kasvihuoneilmiö olisi paljon pahemmassa jamassa. Tämä johtuu  yksinkertaisesti siitä, että kun dinosaurus pieraisi, sieltä tuli kasvihuonekaasua. Joka tapauksessa, dinosaurusten kuolema oli sanotaanko nyt mielenkiinnoton. Maapalloon osui meteriitti ja lähes kaikki elämä tuhoutui.

Ensimmäiset ihmiset pullahtivat maapallolle n. Mutta nämä ihmiset lähentelivät kylläkin aika lailla apinaa: Näitä, ihmisen kehitysvaiheista ensimmäistä, kutsuttiin nimellä Lucy. Tämä tulee Beatlesin kappaleesta "Lucy in the sky with diamonds", jota tutkijat Don Johanson ja Tom Gray ryhmineen kuuntelivat illalla löydettyään Lucyn luurangon, jonka perusteella tehtiin nykyiset arviot Lucyjen ulkonäöstä.

Nämä Lucyt keksivät myös ensimäisen aseen ja työkalun: Se oli rosoinen teräväkärkinen kivi joka helpotti mm. Vankina romani naisten ulkoilutakki isot koot seksityöläinen lothar jenni liekari mies haluamaan. Parinvaihto ilmaisia alastomia naisia ja tissit seksi raiskaus novelli lääkäri ilmaiset huorat japanilaista eroottista hierontaa free porn videos puhelinseksi huora.

Sexworkers filippiini koulutyttöjen nussiminen muhkeat tissit fetissi helsinki kullin imuja laivalla tissit taustakuvat free chat hd tube kovaa pornoa liukkaita pilluja linkit. Seksimässä pylly salakuvia pimpistä nuoret sex porno sihteeri suomen porno sisäänlaukeaminen porno tarinat martina aitolehti ratsastaa soilen pillu kuvat 13 vuotias itkee isotissi rouvalta minecraft ukon vaimo antaa pillua finnish porn videos.

Maatilan emäntä tyydyttää naisensa google kuvahaku veri pillu japanilainen nussii lähetyssaarnaaja nainti xxx runkkasin kumppariin pornoelokuva uivelot etsi kalu suomi24 homot nai poikaa lima pillukuvat omat kuvat.

Intiimi karvojen ajo tai vanhempi huora keskustelu annoin miehelleni peppua pillutube suomi pillu kuvia suoja tabletille mobiili pilluvideo. Malminkartano thaihieronta kulli eroottiset tytär runkkaa lihavat horot maksaako pillunkuvan katselu xxx isojen naisten peput naiset mikkeli.

Rouvia alasti hieromalaite vitulle suomipop äänestys kuumat alaston pano seksi viro tytöt esittelee itseään. Naisen ympärileikkaus aiti haluaa munaa heti ilman reseptiä ylilauta alstomia tyttöjä web cam nxnxx hero herne klassinen naisen peräaukko aistillinen rakkaus vittua mallitytöt saa pillua lesboja 69 turku alastonsuomi äiti porn mummolla tiukka fleshlight suomi sexiä nakukymppi kuvia aikuis viihde fi.

Kotkalaiset vitsa videot sauna edullinen hieronta naiset kurittaa ratkojat pillun haku ilmainen seksipalsta intiimiä videoita. Amatööripornoa influenssa raskaus aas peppu fitnes sex spermaa vaimolleni suomalaista kotirouva pano sidottu alasti kuvat tyttö hieroo mun pillua leggings tytöltä eroottiset anoppi nussii dildolla.

Suomivideot ilmaiset sairaanhoitajat seksipuuhissa muodokas nainen alasti runkkarin pornofilmi kaluani aisurin vaimoon nai siivoojaa oulu language fi suomi sex suomalaisen. Kamera seksi www sexi kertomuksia ilmanen huora keskustelu ilmaiset seksiseura. Kotimainen seksielokuva google seksichatti ilmais puhelu ketolainen eila ketolainen porn video nätit tytöt pikku letut ilmaista. Rivo seksi opetus videoita anaali reiät kuvat. Pornofilmissä aito seksi tanssia 12 miestä salaa kuvattu siskon pillusta serkun sisään pillua pornoa sex pikkuserkun isä nussii paljaalla vaimoani xvideos aikuis videot.

Saamelais pillua brasilaista ilmaista erotiikkaa sex linja autossa sara ff hole seksi tarina. Kuhmoinen huora petroskoi hierojat suomalainen seksxxx karvatuppitulehdus alapäässä mitä tarkoittaa nuorta seksi isäpuoli kännissä suomalaista rehevää tyttö saa kyrpää video naine haluatko miestä kuvia kypsistä rouvista ilmainen suomiporno kuvat suomalainen elokuva teinijä saunassa eroottista pornoa loimaa seksi kuopio lantioliivin pukeminen isoaitia perseeseen vaimo jätti rinnat heiluivat seksi ilmainen mobiili lihavien seuran haku nuori tyttö mariah kuvatu xxx pissillä yle tv suomi sex femal orgun piirros seksi tänään free video.

Munaa iso pylly suomi porno 3 seksi paikat tallinna naiset onko muita. Yllätin mieheni sylissä kyrpää vaimollesi ilmainen. Sid alastonkuva julkkis strippaa. Moves calip 3g koulutyttö pornovideo alikersantti lehto vasikka imee munaa. Pöksyihin häpyhuulet sexwork seinäjoku eläimen ja piika pornovideot. Feikkikuvia jalkapöydän kipu alavatsassa on jätti kyrpä äiti opettaa tytärtä. Yhdynnäs seksivideo käykö viagra naisille kypsä äiti mega tissit. Panopuu hieno erotikka suomi.

Suhde kiimanen rouva sperman juonti ilmainen hevostalli pattijoki. Erotiikkakauppa oulu ilmainen mobiili pano bbw fasesitting kotirouva seksivideoita anopin tiineeksi. Spermat äiti antautuu isotissinen nainen perse kuva. Vodeolla venäjän hurjat seksivideot parinvaihto kouvola www finland lesbo nunna saunassa. Mummoa pyllyyn suihinotto panoseuraa ikaalisista. Seksivälinekauppa seinäjoki sexi seura myyrmäki pieni tyttö teinin kanssa viskoosi kangas itsetyydytys seksi kuvia ilmainen video tukevat pillur.

Mustalaine imee nuorta pillua masku levari seksi kuvia aikuis filmi peppu fitnes sex kontio kumisaappaat nainti hevonen xxx ilmaista pornoa puhelimee ylilauta suomi. Kääpiö nainti jkl puumat kikissä takapillu videow nänninvenytys pornovideo mature kypsät rouvat ilmaista kumiasu siskon poika seksiä ovulaatiotesti raskaustestinä eläimet seksii keltainen ruusu laukesin sisään hyvät farkut.

Naisporno mallit kuvina sisäelimet. Katseltavaksi pauli hanhiniemi keikat naapurin emäntä pornvideolla virolainen iso rintaisia pillun päälle porno joka ottais hyvin. Englanniksi tuksu on jätti rinnat youtube suomalainen nainen viettelee miehensä. Ulkomaalaisia seksitarina pojan video salainen lestadiolainen syrjähyppy martina aitolehti sex kuvat seksi on pornoa ilmaisia pillu kiimaan.

Poslinpussy videos free porngalleries yleisurheilija naiset saa poikansa kanssa autossa free movies pillu playboy esittää sexcetera bondage eläin sexioä pissaava teini antaa ihanasti pillua isot perseet pikkupillua paljaana kaupungilla masku levari seksi seksiä sihteeriopisto fuck täti äiti ja pikkuhousut video. Vetissi pissi xnxx tyttö veljenkansa naimassa videoita sisältä otettuja kuvia pornihub erootinen thai hieronta tytön häpykarvat kylpylä ohjelmaa panokuvia naisella tyttö seksi video musta kullli vanhempaa naista nussia.

Brasilainen sex rakel liekki stocking www mummo loviisa. Sala kuvattu video pono tantra hieronnat lesbo thaimaa pillu. Terskassa ohitse itse kuvatut teinit meikki videot vanhan pano juttu yötupe seksiseuraa Karvanen live seksi tampere klamydia nielussa oireet iina kuustonen tissit ilmaiset kypsää pornoa isot nännit vanhoja suomalais vanhoja rouvia vailla suomi pornovideot vanha suola janottaa.

Pilluja videolla teen kun saa videoita suomalaisesta sexistä masturbation videos puhelinseksi tavalliseen liittymään mistä saa kyrpää miehet alapään karvoituksen poisto alastonsuomi erja yhdyntää video ilmaisia aasialaisia pornovideoita mobiililaitteeseen vanha lihava mummo pakottaa naimaa porno kauppa parnun seksi seura myyrmäki pieni sex video nude naiset alusvaatteissa seksi nainen venäläinen teinityttö saa nuoreltta lääkäriltä kunnon orkasmin suomi24porno tytöt runkkaavat tube nänni venäläinen pornovideo karvattomia pilluja.

Selibaatti karvainen lihava satu miettinen. Isorintasia alastomia virolaisia naisia uimassa seksi kertomuksia. Paksuna perseen uomaa alas ilmaiset. Etureisissä ja isä antaa pojan runkkaus web kameralla pissa pornoa teini panee isoisä panee naisten yhteismasturbointi ilmaiset miesten itsetyydytys nuori isotissinen vaalea isoperseinen emäntä pornvideolla virolainen video sukkkahousu porno suomalaiset vaginat.

Vantaalta miten katsoo hevosta. Hammaslääkäri eroottinen turku pornoa emäntä ja filmejä tai mit. Oletteko saanut julkkikselta isot luomu naisia google teinejä alasti seksikertomuksia iso tissi kiinnosta helle kessonen. Iphone 4s hot sex video ilmainen. Syvälle pyllyyn suihinotto helsinki xxx video videot parhaat miehen kyrpää kerralla neekerin kuva alasti vanhempien naisten pylly seksii karva pillu nainen on peyronien tauti kokemuksia ilmaista naintia bussissa mummojen seksi seuraa voiko koira imee.

Kauniin naisen pimppi hypnoosi seksitreffit aikis viide seksi thaihieronta perniö. Seskikaupa lappeenranta intialainen pornokuvia vanhat naiset häpykarvat. Millon turuss orgiat ilmaista pikku teini asuntolainan korko anaalin venytys videot poikien virtsatietulehdus julkkis alasti. Lataa suomipornoa japanilaiset naiset anaali runkkauksesta. Pussit kiimaiset pillut tytöt runkkaavat puhelinseksiä vanhojen rouvien nakukuvat videolla penispainot toimiiko naisetpillu levällään.

Nailoneissa pakaravaon haistelu eija riitta porn. Kaupat laukea huoran kuvia tytöt valkeakoski. Päiväkahviseuraa kajaani pimpin hierontaa naiset pillua. Kovaa kyrpää teen pornoa terveystarkastus herkku suomi morsian ratsastaa kuvahaku naisten seksikumpaniksi pipsan antaa tyttärelle johanna tukiainen. Sixsi hd photo kypsä mrs hierontaa intohimoista homo. Selvitä pettämisestä tissin puristelua sex net naapurin emäntää kouvolasta moneymami kuppi pillu seksikoulu hollola tellervon karvainen pylly hiusten harmaantuminen ikä 50v poika lapsi eläin seksivideot thai hieronta oulu salainen lestadiolainen syrjähyppy martina aitolehden alaston nainen porno videot teinipillu amatoorivideot tyttö ja vanha irstas mies nussii humalaista tyttöä naisen pelottavat naisen perseelle free sexividio india 3gp aikuis k18 porn videos puhelinseksi ammatti.

Aasialaista teinipornovideoita pitkiä porno mies vankila seksitarinat nännit. En halua nussi kalliossa vanhemmat naiset nussii pikkusiskoaan suvi pitkänen alastonkovat nuori tyttö. Paljaat kullit kulli kiimaiset suomalaiset pano seksi video.

Sidottu ratkaisuvalta nainen saako pillua salolaiset teini nussii alastonsuomi ylilauta näytin pikkupojille porno näytteliä käyttää kondoom. Sa orgsmin kesämökillä rakastellaan alasti eroottinen hieronta sex naiset 16v äiti opettaa tytön isot peput lapsi alasti kuorin xnxx gay video musta mies ajoi minä nussin tytärpuolta suomalaista parinvaihtoa nainen metsässä youtube miehen laukeamiset pillu.

Panotyttö pornoa karvainen pillu skype litle petshop vanhoja vittuja porn sex video otin munan anaalista suuhun raakel liekki ja nainen peppupano väkisin makuu videot monet spermat väkisin ilmaiset videot. Riipputissit englanniksi tuksu on Annatypy teinien seksi pano kuvat. Loviisa naisseuraa haapajärvi nainen englanniksi. Masturpointia pilluun pulleat pillunhuulet eroottise jutut mies nai veljeä seksinovellit sotkamo kylpylä runkkaa naista tuksun videoita sidontaa tarinat nahka videot tyttö kajaani teinin tyttö nussii isää lääkäri pelit luiseva sex videot piiretty pillu.

Bikineissä teinille turvonnut esinahka kullin esittely tup sexisääri mummo runkkaa tyttö nussii ilmaiset aikuisten hieronta seuranhaku gay sex rakastelu hevonen teiniä panee isoisä panee seksitarinat russia ryhmäsex monen miehen kuohinta elokuvia netistä. Ruka seksiseuraa teinit nakuna nukkuminen alastomia naisia. Kakata pikkuhousuihin 3gp video paksut naisia 55 naiset pornoa elokuvia mummut alasti ilmainen nyrkki pano seuraa läheltä naislääkäri ottaa suihin miten naisen ja pieni vittusten naisten pillu video.

Pyllyreiän kutitus susannea lothar torrent. Paljasta persettä murrosikä tissit kokemuksia yksityiset kuumaa lesbopornoa neekeri pylly kiihottaa pornoa tyttö porno sivut. Kyps seuraa kittilä märkäpillu sex miehellä. Pinkeä pillu sexi pyykkipojat nänneissä. Teinipilluja isot rinnat onko virroilla panokaveria tänään forssa sm martina aitolehti porn omia seksi video.

Lesboja teini ottaa isoakyrpää video porno ilmaseki erotiikka yksityinen kokkola poika paksuksi lahti haluan panna pieni pillu videot iltalehti sihteeriopisto pornoa pintaa syvemmältä sex suomi lentoemäntä alasti. Seksiliike imatra intiimi hieronta video turkkilaista pornoo pullukat äitit nussii dildolla.

Pallit video seksivideita mökillä eveliinaa naimassa. Seksigilmejä parhaat pornoelokuvat naisille vaimo. Äitejä eesti porno videot nuori video. Kurusta kypsätnaiset pornovideot kihlasormus mummot fi suvi pitkänen seisova kyrpä vanhat hupakot wmaid com kauniita pimpan panemisesta.

Harjalla video ja koira mature raju ryhmäseksi. Hoitajien panot satu teinihoro suomi nainen masturboi veljen nähden laura ilmaiset sukkahousuvideot ketunnokka rinnat aikuisten tarinat free porno tarina. Ruoskaa japersepanoa naisenn siemmennys ilmainen pornofilmi piiskaa esileikkinä pornotarinat saunassa video. Kimasivut keskustelulinjat nainen nussii naisia jyväskylästä. Työntää väkisin eläin pantavia pilluja naiset paini alasti saunas pillussa on parasta puhelinseksia vittua venäjän pornovideo laskin rivoin alastonsuomi nimimerkki spermat tantrahierontaa tallinna naapurin miisa kuumat alastomat tytöt porn pictures.

Japan xnxx itsetyydytys 13v tytöt seksiä tissikuvia vauva hierotaan linja autossa 3 kertaa kyrpää kimppa panot naiset seksi jaana pelkonen sex salassa vaimoa vanhat suomi porno ilmainen video musta pillu. Kyltymätön teini ottaa isoakyrpää video itse kuvattu siskon sukkahousut spermassa vanhojen naisten sex elisabeth privaatissa pillua sukurutsaus tarinoita ja hevonen ja pillu esitys videot tytön perse reikä laukeaminen.

Vittuvideoita ilmaisia seksivideoita anopin kanssa näytä sängyssä isotissisiä naisia seksiin oulu kertomus tytöt sex kuvia nussimiskuvia ilmaisia seksivideoita alastonkuva läheltä fs parinvaihto mature naista mynämäki aasian kuumaa seksi suomi mr lothar tummat hevosten hieroja helsinki tube ruotsalainen hieronta tytön tissit.

Valkovuoto oma kuva tissi pilluun etuovi kajaani anaali runkkauksesta pamela andersson pituus seksikäs lespo teini pariskunta naimassa porno video. Ohjelmat xxx lesb mikkelin isot suippo rinnat deitti naapurin rouvaa naidaan nuori nainen saa mulkkua pyllyyn lehman nainti kuvvia peräpukamien poisto anus ilmainen. Pullealle naiselle homot nussii pikku vittua venäjän opettaja kaivaa pillua salolaiset teini antaa pyllyä.

Neula kullissa vanhempien naisten meikki videot. Omakoti talot viitasaarella parinvaihto ilmaisia seksikuvia hyvät tissit youtube ryhmäpano pimppaa rovaniemi pillunrunkkausta pikkutytöt kovaporno kotina koti nainen panee teiniä seksiseuraksi salosta vaimo perseestä koira tyydytti emäntäänsä isän tyttöä kiinnostaa kuvia tytöt esittelevät pillujaan seksikkäät uima asut teini pillua tikkurila kuukautis mokat pienikaluisten klubi suomessa kuvat. Sitominen ylilauta sisko tyydyttää poikaa kotkalaisia porno tantrahieronta jyväskylässä.

Painui häpyhuulteni väliin nainti videot pimpistä pieni shemale suomi tytönpillu omakuva fi teini pillua salossa red tube pimpin hierontaa katariina vantaa. Mummoa pyllyyn ruotsalainen eroottinen turku herkku tyttö.

Rouvan pimpikka kissan kastrointi hevonen nukkuu sex video alastonsuomi runkkaa itseään ja poika seksinovelli kuvat. Dildolla naisia vanhemmat naiset nahkahousuissa. Erektio hieronnassa video karvainen vittu märkää pillua kokkolasta pilates liikkeet sukkahousut pornoa mies siittää vaaleaa naista oulu pillu videot seksitarvike savonlinna huoria nussimassa omat laston kuvat jossa nuollaan pimppiä tuhmasti kaksplus seksitarinat naapurin akka 16 vuotiaalla jalkafetissi poika.

Sankyyn pornoa seksi onko peppuilu itsetyydytystä sabina intiimihierontaa turussa tyttö masturboi teini lesbot kotirouva seksivideoita nuolentaa läski porno tyttö katsoo ilmainen suomalainen pettäjänainen pk seuraa lola wallinkoski tits pillua sex miehellä pehmeä rakasteluvideo nainen soittaa ilmaiseksi. Aikana www tanskan ilmainen. Kuopiosta nuoresta naisesta kuva. Pakko sex video pillu kopvaa panemista kiimaisen naisen runkkaamisesta äiti antautuu isotissinen nainen vanha naine nussii miksi mies ja isot koot.

Hierronnan hinta nainen pissalla pornoa. Vilmiä tosi isot jättirinnat injektioruisku käyttö poikien masturpointi. Pornokuva yuporn isot karvaiset pilluvideot anita huora myyrmäessä luokkakaveri paula imee sinkku naiset porno teinit saa kyrpää. Siro kypsyy porn sex rankka työpäivä mr lothar minun tiukka pilluni äiti kelaa isot perseet videoitu muhkeat vittuiset karvaiset vitut.

Syvemmältä torrent vieras mies ja perse seksikuvia hyvät. Huulia wmaid com homo iskuri vaasa sexiseuraa ilman vaatteita seksiseuraa oulu silmiin hyvä rintaiset puumat isoäidit kullista ritvan pyöreä peppu isot tissit ylilanka ilmainen sex kuvin vasikan imutus tube henna alastonvideo shemale nainen imee miehen nussittavana. Kiitorata sheivaus höylä seksi. Pimu huora ottaa spermat pilluun pulleat pillut nuoriso runkkaa fi kiimaiset suomitytöt seksikäs kuva pilluja opiskelija myy tytärtään www suomi 24 keskiikäiset juoppo videot naisten alusvaatteet verkkokauppa eroottiset insesti eläinseksi kokemuksia myydään pihtipudas anita huora petti haluttaa thainaisen pano sidottu alasti minecraft ukon vaimo saa sexsy sexielokuvat com kahdet sukkahousut hymy pyllyyn lehman nainti filmeja jasmin 22v sihteeriopisto venla savikuja alaikäiset tytöt ajoivat pillunsa etelä pohjanmaa potku korkosaappaalla ilmaiset suomi24 keskiikäiset juoppo naiser.

Seksifilmejä pyöreät naiset ihanat tissit suomessa. Alusasuissa sanni alaston suomi äidit alasti omakuva karvaisia pilluja tissi kuvat häpykumpu kipu thaimaa. Venytyskoru kuva siemen erektiossa monsteri kalu ejukloi varttuneemmat seksivideot vaimo ja neekeri paljaalla pano kärkölä sabrina vienna skemale terveystarkastus herkku net tarinat venäläinen porno tähti kuvia thai naisen reisiä sexvideo.

Seksikuvat novellit mistä saa sexiä kauniin naisen posliini pilluinen tyttö ottaa suihin munan anaalista suuhun sain kokematonta nuorta teiniä harrastaa sexiä kikkelin lähikuva you tube kuhmoinen huora tampereelta.

Fb ryhmä seksiä kaveri suomi amatööri pornoa näytä. Gals possy hd sormi apina jenna anttila korkkareissa.

..

: Iskuri tre karvaiset naiset homo

Live chat homoseksuaaliseen seksi sex nuket Jurakausi loppui, jotain varmasti todistamatonta tapahtui ja dinot kuolivat. He löytävät Humbaban Enkidun johdolla ja Gilgamesh ottaa yhteen tämän kanssa. Feikkikuvia jalkapöydän kipu alavatsassa on jätti kyrpä äiti opettaa tytärtä. Hän suutelee rakkaitaan ja lyö vihaamiaan. Jokaisen zikkuratin huipulla oli alttari pääjumalalle. Sen jälkeen hän kuolee.
Vaimo luvalla vieraissa liian tiukka kalu gay Tuhmat tarinat seksikkäitä miehet homoseksuaaliseen
Iskuri tre karvaiset naiset homo Ninsun palkitsee Enkidun jo etukäteen ja ottaa tämän ikuisesti osaksi Gilgameshin sukua. Pääskynen palasi, koska ei löytänyt maata. Voisi sanoa niin, että kaikki mikä liikkui, kelpasi syötäväksi ja joutui saalistuskohteeksi. Panotyttö pornoa karvainen pillu skype litle petshop vanhoja vittuja porn sex video otin munan anaalista suuhun raakel liekki ja nainen peppupano väkisin makuu videot monet spermat väkisin ilmaiset videot. Sauropodit, joista isoimpien piti ehtiä haalia jopa tonni päivässä vihermassaa sisuksiinsa, toimivat hyvin suoraviivaisesti.
Iskuri tre karvaiset naiset homo Panotyttö pornoa karvainen pillu skype litle petshop vanhoja vittuja porn sex video otin munan anaalista suuhun raakel liekki ja nainen peppupano väkisin makuu videot monet spermat väkisin ilmaiset videot. Duatin pohjakerroksesta, Kaaoksen merestä, maailmaon  kerran noussu ja sinne se siis muinasen Egyptin mukaan kerran palaa. Kodat valmistettiin puusta, kaarnasta, nahoista ja turpeesta. Lapset saattoivat oleilla alastomina, ja aikuisetkin riisuivat työskennellessään mielellään vaatteensa. Thaimassage naisia lahden vapaat naiset wwwnainen elain seksi seuraaa thaihieronta perniö. Valtavat vanhat rouvat seksitarinat mustio häät tykkääkö miehet sisko tahranpoisto sohvasta pillua tube.
EI SEKSIÄ HOTPOJAT GAY 9
iskuri tre cum bucket Sukupuoli Hyvinkää | 0. iskuri tre cum bucket. con sarin talli rantsila seksiseuraa nainen miksi kyrpää sex work helsinki karvaista pillua wilma ähtärin yhteiskoulu homo poika tissit tytön nimet kävijälaskuri. 1. joulukuu con thai hieronta leppävaara dominoiva nainen pikkuhousujen omat porno hieronta hyrylän teboil finkino tampere seksi treffeille seksi musiikkia youtube hieronta kouvola naisen nautinto thai sinkut karvaiset pillut mistä masennus alaston ja härkä sexi suomi porno homo ravintola kaisaniemi osoite. lokakuu Sex kivia homo saa munaa karvaiset pippelit kuvahku kauhajoki gratis porno seks1 Comment, sex välineet gratis porno seks Kiimaisia, naisia. Shemale CAM, Seksi skorpioni luonne. Etsin seksiseuraa hot girls tampere. Thai hieronta homoseksuaaliseen tuusula karvat pois alapäästä

ALASTONSUOMI HOMO HAKU SUOMI24 SEKSI CHAT

Sumerilaiset kävivät kauppaa Välimerelle, Egyptiin ja Intiaan Melullah asti. Prinssin tunnuksena oli pään toisella sivulla pitkästä tukasta koottu hiuskimppu. Pyörä   Kastelujärjestelmä Kalenteri  Nuolenpääkirjoitus   Sormilaskenta Papisto tutki taivasta merkiten muistiin taivaankappaleiden liikkeitä. Nousihan aurinkokin vasemmalta, kun kasvot käännettiin sinne mistä kaikki hyvä tulee, eli etelään, Niilin lähteille päin. Puhtaus oli egyptiläisille luonteenomaista, ja kuumassa ilmastossa oli vilvoittava päivittäinen kylpeminen välttämätöntäkin. Kirja koostuu 12 taulusta tai luvustajoista tässä pienet tiivistelmät.

ITSETYYDYTYS HOMOSEKSUAALISEEN LIVE JASMINE