Kalua nuollaan prostitutes in homoseksuaaliseen helsinki

      Comments Off on Kalua nuollaan prostitutes in homoseksuaaliseen helsinki

Tätä kirjaa ei olisi syntynyt, ellei pari lentokonetta olisi rysäyttänyt päin New Yorkin WTC-torneja, ellei koneen kaappaajat olisi syntyjään arabitaustaisia, ellei iskussa olisi kuollut satoja viattomia ihmisiä ja ellei uutisointi olisi ollut niin merkityksellistä, että se viimeinenkin mummo Takahikiän keinustuolissa tajusi katsovansa uutislähetystä eikä amerikkalaista toimintaleffaa.

Flanaganin teoksia ei ole suomennettu  kirja The Unkown Terrorist tarttui mukaani Varanasin kirjakaupasta, kun luettava oli taas loppu täällä Äiti Gangesin rannalla. Kirjan valitsin lähinnä kannen perusteella, joka on mielestäni hieno ja takakannen tekstin luettuani valinta oli selvä. Richard Flanaganin nimeä en ollut koskaan kuullutkaan ja luulinkin, että kyseessä on amerikkalainen kirjailija. Flanagan on kuitenkin australialainen ja kirjan tarinakin tapahtuu Sydneyssa.

Tosin kertomus on niin universaali, että se voisi tapahtua missä tahansa läntisessä maailmassa. Sydneyn stadionilta on löydetty reppu, jota epäillään pommiksi. Samaan aikaan toisaalla australialainen tankotanssija ja komea, Lähi-Idästä kotoisin oleva pikkurikollinen viettävät yhdessä yhden hekumantäytteisen yön ja seuraavana päivänä tankotanssija huomaa olevansa valtakunnan vihollinen numero yksi.

Kirjassa seurataan viikon ajan tankotanssija Ginan selviytymisyrityksiä perin tukalasta tilanteesta ja toimittajan erikoisreportaasin valmistumista, jolla hän jälleen lunastaisi paikkansa podiumilla. Thrilleri on tiivistunnelmainen ja koko ajan haluaa tietää enemmän. The Unknown Terrorist on kirjoitettu hyvin draamalliseksi, enkä yhtään ihmettelisi, jos tämä kirja jonakin päivänä päätyisi valkokankaalle.

Ja tässäpä olisi mahtava naispäärooli jollekin oivalle näyttelijättärelle - amerikkalaisista valitsisin itse pääosaan Scarlet Johanssonin.

Terroristi jo sanana herättää varmasti meissä kaikissa lähes Holocaustiin verrattavia mielleyhtymiä. Terroristit ovat fanaattisia, yhden asian ihmisiä, jotka ovat valmiita itse lentämään taivaan tuuliin pommi lanteillaan ja viemään mukanaan mahdollisimman paljon viattomia ihmisiä.

The Unknown Terrorist leikittelee ajatuksella, mitä jos yksi meistä - valkoihoinen, länsimainen, koulutettu, ateisti - osoittautuu terroristiksi. Meidän on helppo suhtautua negatiivisesti muiden kulttuurien edustajiin, mutta mitäpä jos pääpaha asuukin naapurissa?

Kirja vaikuttaa kaikinpuolin uskottavalta ja Flanagan yllättää myös kirjan loppuratkaisulla. Itse tuskin maltoin odottaa, miten tämä kirja tulee päättymään, sillä jo kirjan alussa tulee selväksi se, että sekä tankotanssija että pikkurikollinen ovat syyttömiä näihin Sydneyn tapahtumiin. Loppuratkaisu kertoo mielestäni jotakin aika surullista nykypäivän maailmasta, jota hallitsevat raha, media ja johtavissa asemissa olevien ihmisten egot.

Yksi pieni ihminen ja hänen elämänsä eivät juurikaan ole minkään arvoisia, kun mahtimiehet haluavat osoittaa valtansa ja voimansa. Itse en juurikaan lue thrillereitä tai dekkareita katselen ne mieluummin elokuvina , mutta tällaisena välipalana The Unknown Terrorist oli miellyttävä lukukokemus.

Tuskinpa siitä kuuden kuukauden jälkeen muistan kovinkaan paljon, mutta se ei varmasti ole näiden kirjojen tarkoituskaan. Ne imaisevat lukijan omaan maailmaansa, pitävät otteessaan ja viimeisen sivun kääntyessä päästävät lukijan jännityksen piinasta - ei huono missio tuokaan.

Lähettänyt mutu huttua klo 7. Richard Flanagan , The Unknown Terrorist. The Miniaturist; Jessie Burton Kovasti tykätty ja paljon kehuttu Jessie Brownin kirja The Miniaturist oli yksi niistä kirjoista, joihin toivoin törmääväni täällä Intiassa. Kolkatan Oxford Bookstoressa yksi kappale sitten odottikin minua - en tiedä, olivatko muut myyty, sillä täällä Intiassakin kirja on Crosswords - kirjakaupan listalla kymmenentenä.

Aika monen intialaisenkin kirjahyllyä tai yöpöytää somistaa tämä opus. Kirjasta netistä luettuani ja vieläkin, kun katselin kirjan takakantta, olin kovin epäileväinen kirjan suhteen. En juurikaan lue historiallisia romaaneja, enkä mitään mikä on tapahtunut ennen syntymääni. Tämä on asia, josta en ole kovin ylpeä. Mutta minua ei ole koskaan kiinnostanut historia, vaikka ihan rehellisesti sanottuna, sen pitäisi kiinnostaa meitä kaikkia ainakin jossain määrin.

The Miniaturist, joka kertoo luvun Amsterdamista ja nukkekodista ja liike-elämästä - jos en olisi lukenut useita ylistäviä bloggauksia kyseisestä kirjasta, niin EN KOSKAAN olisi moiseen kirjaan näppejäni iskenyt.

Kiitos kanssa-bloggaajat, sillä The Miniaturist on ihan mahdottoman hyvä kirja. Siinä vuotias Nella on naitettu selkeästi itseään vanhemmalle liikemiehelle ja kirja kertookin Nellan elämästä liikemiehen puolisona. Avioelämä ei näyttäydykään ihan sellaisena kuin Nella kotipuolessaan kuvitteli sen olevan, aviomiehen pitkät työpäivät ja samassa huushollissa asuva miehen sisar tekevät Nellan elämästä välillä perin turhauttavaa. Huomenlahjaksi saatu nukkekoti toimii kaikkien tapahtumien keskiössä.

Kirjan ilmapiirissä on jotain maagista. Jessie Brownilla on ihan mahtava mielikuvitus ja kaiken lisäksi taito kirjoittaa siten, että tämäkin kirja on varsinainen page-turner. Melko suppealla määrällä henkilöitä Brown onnistuu kuljettamaan juonta niin, että koskaan en arvannut, mitä tuleman pitää. Ihmisten roolitkin kääntyvät päälaelleen kirjan edistyessä, aluksi arka nuorikko Nella osoittautuu loppua kohden kaikkein rohkeimmaksi ja inhimillisemmäksi kaikista kirjan henkilöistä.

The Miniaturist on kirja, jonka suomennosta toivoisin kovasti. Uskoisin kirjalla olevan markkinoita täällä Suomessa ja onhan sitä kovasti hehkutettu varsinkin anglo-saksisessa maailmassa, joten arvo siinä mielessä on lunastettu. Tästä kirjasta nauttisivat varmasti historian ystävät, kunnon draaman rakastajat, jännityksen kaverit sekä hyvästä lukuromaanista nauttivat lukijat.

Tämän kirjan luettuani katson Kirjavuoden Lukuhaasteesta suoritetun kohdan "8. Lähettänyt mutu huttua klo 9. Jessie Burton , The Miniaturist. Radhakrishnan     Commentary on Gita " Sex is a way to sainthood. Suurin osa hänen kirjallisesta tuotannostaan on kirjoitettu englanniksi. Hoshang Merchant syntyi zoroastriseen liikemies-perheeseen Mumbaissa. Maisterin tutkinnon hän suoritti Occidental Collegessa, Los Angelesissa.

Tämän jälkeen hän opiskeli renessanssitaidetta ja modernismia Purduessa ja väitöskirjansa hän kirjoitti Anaïs Ninista. Hän on asunut ja opettanut Heidelbergissa, Jerusalemissa ja Iranissa, jossa hän kuului erilaisiin vasemmistolaisiin radikaaliliikkeisiin.

Merchant on avoimesti homo. Merchant on opiskellut buddhalaisuutta Tibetan Libraryssa, Dharamsalassa ja islamilaisuutta Iranissa ja Palestiinassa. Kahdeksankymmentäluvun puolessa välissä Hoshang Merchant asettui asumaan Hyderabadiin, Intiaan. Hän opettaa nykyisin englantia Hyderabadin yliopistossa. Hän on kirjoittanut 20 runokirjaa ja neljä kriittistä tutkielmaa, lähinnä intialaisesta homokulttuurista. Hän on myös toimittanut Intian ensimmäisen homo-antologian Yaraana: Gay Writing from India.

Kirjallisuuden professori, isänsä traumatisoima homo ja maailmankansalainen - tätä kaikkea on Hoshang Merchant ja nämä teemat kulkevat myös läpi koko hänen itsensä kirjoittaman elämäkerran. Elämäkerroissa mua usein nyppii tietynlainen ulkokultaisuus.

Ei minulla ole mitään positiivisia asioita vastaan, mutta tähän ikään mennessä olen oppinut, että tuskinpa kenenkään elämä on pelkkää päivänpaistetta. Minua kiinnostaisi lukea myös elämän varjoisemmista puolista; millaisia vaikeuksia, mistä on joutunut luopumaan, kenet on tullut tallotuksi jne.

Intialaisen professorin Hoshang Merchantin omaelämäkerta on kaikessa rujoudessaan ja jopa brutaaliudessaan mielenkiintoista luettavaa.

Merchantin elämän lisäksi kirja valottaa intialaista elämäntyyliä ja arvomaailmaa; isän loukkaantuminen, kun ainoa poika ei haluakaan jatkaa hänen menestyvää yritystään - toisista huolehtimista, vaikka itselläänkään ei ole paljoa jaettavaa - ainoan pojan velvollisuudet perhettään kohtaan.

Merchant haluaa nähdä maailmaa ja isänsä varallisuuden turvin hän lähteekin opiskelemaan kirjallisuutta Amerikkaan, jossa ensimmäistä kertaa törmää varsinaiseen homokulttuuriin. Avoimemmassa kulttuurissa hän ottaa ilon irti paikallisten urhojen kanssa ja väittelee Anais Ninista tohtoriksi.

Väitöksensä jälkeen hän tekee erilaisia pätkätöitä professorina ympäri maailmaa mm. Usassa, Saksassa, Israelissa ja Intiassa. Usein hänen pestiään ei jatketa tai  ne jopa keskeytetään, koska hänen intiimit suhteensa varsinkin miespuolisiin opiskelijoihin tulevat ilmi. Eikä Merchant näitä suhteita peittelekään, vaan elää avoimesti homona, koska ei koe siinä mitään väärää. Vanhoilliset yliopistot suhteellisen konservatiivisissa maissa ajattelevat toisin.

Potkut saatuaan professori joutuu tekemään erilaisia hanttihommia - esimerkiksi Israelissa hän siivoaa rahattomana nuorisomajaa ja syö yövieraiden ylijäämäruokia. Raha ei ole koskaan näytellyt kovin suurta roolia Hoshangin elämässä. Toki hänen hyvin menestynyt isänsä on kustantanut hänen opiskelunsa, mutta valmistuttuaan Merchant on lähettänyt rahaa mm. Professorin elämä on ollut taloudellisesti hyvin vaihtelevaa, joskus on syöty hyvin ja asuttu mukavalla alueella, toisinaan on dyykatty roskikset ja asuttu hyyryläisenä jonkun nurkissa.

Hoshang Merchant on kovasti pidetty opettaja opiskelijoidensa keskuudessa. Kaikesta huokuu, että kyseessä ei ole ihan tavallinen harmaa eminenssi, joka vuodesta toiseen luennoi samat kalvot samoilla äänenpainoilla. Merchantin opetusmetodit poikkeavat varmasti sovinnaisemmista tavoista ja -ehkäpä- homouden lisäksi tätä ei ole pidetty sopivana yliopistollisella tasolla.

Opiskelijoiden lisäksi Merchant on ekstroverttisen luonteensa vuoksi varsin suosittu ystäviensä keskuudessa. Hänellä on paljon piiriä ympärillään kaikkialla maailmassa ja avoimesta homoseksuaalisuudestaan huolimatta häntä myös kositaan myös muutamaan otteeseen. Brutaaliksi teoksen tekee mielestäni se, että siinä varsin todentuntuisesti ja yksityiskohtaisesti kuvaillaan  Merchantin negatiivista suhdetta äitipuoleensa, sisaren itsemurhayrityksiä ja varsinkin melko aktiivista intiimielämää viettävän Hoshangin seksiakteja.

Vaikka kirjoittaja kuvailee runsaasti ympärillään olevia ihmisiä ja varsinkin lähiperhettään, niin erityisen ankara ja rujo hän on itseään kohtaan. Kirja on kuin synnintunnustus nyt elämänsä ehtoopuolta viettävältä opettajalta. Tätä kaikkea on tullut tehtyä, mutta ainakaan elämä ei ole jäänyt elämättä. On aika erikoista, että tällainen kirja on julkaistu niinkin konservatiivisessa maassa kuin Intia.

Olisi kiinnostavaa tietää, millaisen vastaanoton tämä kirja on aikoinaan saanut. Minua kirja puhutteli elämänmakuisuudessaan. Kirjan sivuilta voi haistaa elämän kaikessa kirjavuudessaan - aina se ei ole ehkä ruusuntuoksuista, mutta paskan ja kusen aromitkin kuuluvat elämään. Merchant on elänyt itsensä näköistä elämää välittämättä muiden ihmisten arvostelusta ja on aina ollut uskollinen itselleen. Hänen luokseen ovat löytäneet nuorien rakastajien lisäksi myös muut yhteiskunnan rajoja rikkovat elämäntapataiteilijat.

Yhdessä tämä kansainvälinen joukko on haistattanut pitkät konservatiiviselle elämäntavalle ja valinnut oman, erilaisen tien kulkea.

Nyttemmin Hoshang on palannut kotimaahansa ja saanut pestin yliopistosta Hyderabadista. Hänellä on muutamia oppilaita, joita antaumuksellisesti opettaa. Hän kirjoittaa runokirjoja ja elää yksikseen. Hoshang Merchant , The Man who would be Queen. In examining the person with disease, we gain wisdom about life. Sen yleisyys kasvaa voimakkaasti iän myötä. Alle vuotiailla tauti on harvinainen, mutta yli vuotiailla sitä esiintyy jo 15—20 prosentilla. Alzheimerin tauti on yleisin dementiaa laaja-alaista henkisten kykyjen heikentymistä aiheuttava sairaus.

Kaikista dementiasta kärsivistä noin 80 prosentilla on Alzheimerin tauti, osalla yhdessä muiden aivosairauksien esimerkiksi aivoverenkiertohäiriöiden kanssa. Alzheimerin taudin ensimmäinen ja merkittävin oire on muistin heikentyminen. Erityisesti lähimuisti ja uuden oppiminen vaikeutuvat, sairastuneen on vaikea painaa mieleen vastikään tapahtuneita ja puhuttuja asioita tai oppia esimerkiksi uuden kodinkoneen käyttöä.

Vanhat taidot säilyvät selvästi pitempään. Sairauden edetessä heikentyvät myös kielelliset toiminnat ilmaantuu sanojen hakemista ja puheen ymmärtämisen vaikeutta sekä näönvarainen hahmottaminen ihmisten tai esineiden tunnistaminen tai ympäristössä liikkuminen vaikeutuvat. Oirekuvaan kuuluu myös toiminnan ohjauksen heikentyminen, mikä ilmenee organisointikyvyn heikentymisenä sekä toiminnan suunnittelun, aloittamisen ja toteuttamisen vaikeutena.

Ensimmäiset oireet ovat lieviä ja muistuttavat normaalia hajamielisyyttä. Sairauden edetessä tulee vaikeuksia monimutkaisissa toiminnoissa, kuten matkustamisessa vieraalle paikkakunnalle tai monimutkaisten raha-asioiden järjestelemisessä. Myöhemmin heikentyvät monet käytännölliset toimet, kuten ostosten teko, ruoanlaitto ja päivittäisten raha-asioiden hoito.

Lopulta heikentyvät myös päivittäiset perustoiminnat, kuten pukeminen, peseytyminen ja tarpeilla käyminen, ja aivan loppuvaiheessa myös kävely- ja puhekyky. Sairauden kesto ensimmäisistä oireista kuolemaan kestää yleensä yli 10 vuotta. Suurimmalla osalla sairastuneista on jossain sairauden vaiheessa myös psyykkisiä oireita ja käytösoireita.

Masennus ja ahdistuneisuus ovat yleisiä, mutta toisinaan esiintyy myös vaikeaa levottomuutta ja harhaluuloisuuttakin. Vainoharhaisuus paranoia saattaa olla jopa taudin ensimmäisiä oireita. Repullinen kotimaista kirjallisuutta tuli luettua ja oli aika tutustua Delhin kirjakauppoihin. En etsinyt mitään tiettyä kirjaa, vaan selailin valikoimia mieli avoinna jotakin kiinnostavaa löytääkseni. Silmääni tarttui useampikin nätti kirjankansi ja intialaisen kirjallisuuden valikoima oli tietysti aika kattava.

Tällä kertaa reppuuni päätyi kuitenkin Lisa Genovan kirjoittama Still Alice - olihan sen pohjalta tehty elokuva saanut runsaasti julkisuutta ja pääosan esittäjä, maagisen kaunis ja huikean taitava Julianne Moore palkittu Oscarilla. Eniten itseäni kiinnosti kuitenkin kirjan teema - Alzheimerin tauti. Miten se vaikuttaa ihmisen elämään ja millä tavalla muut ihmiset siihen suhtautuvat.

Miltä tuntuisi eksyä omaan naapurustoon? Miten selviän tilanteesta, kun unohtelen jokapäiväisiä sanoja? Kuinka minuun suhtaudutaan, kun en muista hetki sitten tapaamaani ihmistä?

Mitä minulle on tapahtumassa? Kirjassa Alice on viisikymppinen lingvistiikan professori, jolla on elämässään kaikki hyvin. Hänellä on rakastava aviomies, kolme mukavaa lasta ja haastava työ professorina, johon kuuluu paljon matkustamista. Alice on pidetty opettaja opiskelijoiden keskuudessa sekä haluttu luennoitsija ympäri maailmaa. Ja yht´äkkiä koko täydellinen elämä alkaa hajota Alicen alta kuin korttitalo. Hän eksyy päivittäisellä lenkillään tutuille kaduille, hän unohtaa sanoja luennoidessaan tutusta aiheesta ja kutsuilla tapaamansa ihmiset unohtuvat muutamassa minuutissa.

Aluksi hän epäilee joko työuupumusta tai vaihdevuosia, mutta hakeutuu kuitenkin tarkempiin tutkimuksiin, joissa selviääkin perinnöllinen Alzheimer. Luonnollisesti tämä on shokki kenelle tahansa viisikymppiselle. Yleensähän Alzheimeria pidetään jo hyvinkin kypsään ikään ehtineiden ihmisten sairautena. Traagisemmaksi tämän tekee perinnöllisyys - Alicella on kolme lasta, jotka voivat myös kantaa tätä geenimutaatiota.

Lisa Genova onnistuu kirjassaan mielestäni hienosti kertomaan yhden ihmisen kamppailusta tätä kavalaa ja etenevää sairautta vastaan. Sairastuneen salailut, erilaiset kikat muistin tueksi, epätoivo ja ahdistus tulevaisuudesta tulevat todeksi kirjan sivuilla.

Sairauden hidas eteneminen antaa aikaa jättää hyvästejä aikaisemmalle, hyvin akateemiselle ja arvostetulle työlle, mutta silti luopuminen ei ole helppoa ja tapahtuukin kirjassa vasta pakon edessä. Taudin kulkua ei ole mahdollista nykylääketieteen keinoin pysäyttää, mutta sen etenemistä voidaan jossakin määrin hidastaa.

Ja kaikissa Alzheimer-tapauksissa sen kulku on kuitenkin yksilöllistä. Kirjassa on kiinnostavaa myös muiden ihmisten suhtautuminen sairastuneeseen. Alicen aviomies professori itsekin yrittää kaikin mahdollisin intellektuaalisin keinoin löytää ratkaisua taudin kukistamiseksi, perheen vanhin tytär lamaantuu tiedon alla ja ystävät kaikkoavat, koska eivät tiedä miten suhtautua sairastuneeseen.

Ainoastaan perheen musta lammas, näyttelijän urasta haaveileva kuopus osaa suhtautua muuttuneeseen tilanteeseen luonnollisesti ja ilmeisesti tunteensa pohjalta.

Tämä kuvio on varmaan tuttu myös monien muiden sairauksien kohdalla. Vakavasta sairaudesta ei osata tai haluta keskustella ja usein välttääksemme kiusallisia tilanteita potilas jätetään kokonaan yksin. Ja koska potilaalla on usein tarve puhua tilanteestaan, hän rasittaa perhettään tai lähiomaisiaan aiheella, jotka usein kyllästyvät samojen asioden toisteluun.

Alicella on tähän oiva ratkaisu - vertaistuki; hän kokoaa kaupungistaan samassa tilanteessa olevia  nuoria Alzheimer-potilaita ja he kokoontuvat vuoron perään kunkin kotona. Tämä kokemusten jakaminen ja tasavertaisuus ryhmässä ovat Alicelle erittäin tärkeä henkireikä niin kauan, kun hän siihen on kykenevä. Kaikesta Hollywood-kuorrutuksesta huolimatta Still Alice on mielestäni tärkeä kirja meille jokaiselle. Eliniän odote Suomessakin kasvaa kasvamistaan ja tämä tuo eteemme yhä lisää Alzheimeriin sairastuneita.

Vaikka se viisikymppisillä onkin perin harvinainen, niin kasikymppisillä ei enää niinkään poikkeuksellinen tauti. Jokainen meistä voi kirjan sivuilla miettiä omaa suhtautumistaan sairastuneeseen joko Alzheimeriin tai johonkin muuhun vakavaan sairauteen ja tietysti pohtia sitä, mitäpä jos itse joku päivä saan Alzheimer-diagnoosin. Ehkäpä yksi kirjan koskettavimmista hetkistä on se, jossa Alice kertoo säästäneensä erilaisia kirjoja luettavaksi sitten, kun pääsee eläkkeelle ja on aikaa keskittyä kirjallisuuden klassikoihin.

Ja huomata se, että sitä aikaa ei ehkä koskaan tulekaan, vaan se aika on juuri nyt. Meille kaikille se aika on juuri nyt - tee siitä elämisen arvoista! Kirjan Vuosi - lukuhaasteesta yliviivaan kohdan Kirja, josta on tehty elokuva tämän kirjan myötä. Alzheimer , Lisa Genova , Still Alice. Katriina Huttunen "Kun ihminen tietää liian vähän, mitään ei ole olemassa. Kun hän tietää liian paljon, mitään ei ole olemassa.

Kirjoittaminen on sitä että vetää tietämisemme varjoista esiin sen mikä on olemassa. Siitä kirjoittamisessa on kyse. Ei siitä mitä tapahtuu, ei siitä millaisia toimintoja siinä tapahtuu vaan siinä, omassa itsessään. Siinä, se on kirjoittamisen paikka ja tavoite. Mutta miten sinne pääsee? Hän kirjoittaa perin arkista proosaa, jossa ei ole jännittäviä takaa-ajokohtauksia tai salaperäisiä murhia tai mystisiä salaliittoja uskonnollisten järjestöjen välillä.

Tuon arkisuuden ansiosta Knausgård tekee yksityisestä yleistä. Hänen tekstiinsä on helppo samaistua, vaikka en itse olekaan alkoholisti-isän poika tai jalkapallourani ei yltänyt edes junioritasolle. Knausgård osaa siirtää kansien väliin jotakin hyvin tunnistettavaa nuoren pojan elämästä; kiinnostavia yksityiskohtia, lyhyitä tunnelmia ja hetkellisiä ajatuksia, joita kaikkien pikkupoikien päässä liikkuu.

Aina hetkellisesti heräsi itsekin nuorempana tajuamaan, että oma pieni kuntapahanen ei olekaan koko maailma tai minä tulen jostakin ja olen menossa jonnekin ja taivas yksin tietää, minne ja miten. Mitä isompi ajoneuvo, sitä isompi velka. Nuoren ja vanhemmankin epävarmuus itsestä ja suhteesta muihin ihmisiin välittyi minulle kirjan sivuilta. Tunnistan paljon samoja tunteita ja vaikka en enää ihan nuori olekaan, niin edellinen lainaus on kuin omasta elämästäni - tänä päivänä.

Kun katselen kadulla ihmisiä - ja varsinkin miehiä -, jotka uskaltavat ottaa oman tilansa ja vaatia itselleen oikeutta, tunnen samalla kateutta ja suruakin siitä, etten itse ole kasvanut sellaiseksi. Aina pitää pyytää anteeksi omaa olemassaoloaan ja tuntea jopa syyllisyyttä suojatiellä. Tässäpä minulle elämäntehtävää opetella "luonnollista miehisyyttä", joka ei näyttäydy röyhkeytenä tai kusipäisyytenä.

Ja minusta on hienoa, että kirjailija Knausgård antaa meille "maanmatosillekin" äänen - maailma on minunkin! Olimmeko me ehkä kuvia? Ja mitä ihminen oikein säästi silloin kun hän säästi voimiaan? Realistisuudella tarkoitan lähinnä sitä, että kirjailija ei kiillota kirjassaan omaa kuvaansa, vaan kirjoittaa auki ikävätkin faktat. Meidän jokaisen elämään mahtuu tähtihetkiä, mutta myös niitä tapahtumia, joiden toivoisi painuvan unohduksiin - ja juuri siksi ne eivät minnekään katoakaan.

Itse aattelen, että on toisinaan hyvä miettiäkin niitä omia virheitään ja oikeasti oppia niistä; jos kaikki tyhmät hommelit unohtaisi, niin mehän jatkuvasti sortuisimme niihin uudestaan ja kehitystä ei silloin tapahtuisi. Olisipa ollut mielenkiintoista olla kärpäsenä Karl Oven työhuoneen ovenpielessä, kun hän on teostaan kirjoittanut - miten sitä sukeltaa omaan lapsuuteensa aikuisena ja mitä siitä valitsee kirjoitukseensa. Kuinka paljon on munaa heittää oma elämänsä lukijoiden riepoteltavaksi?

Ehkä monet lehtijutut kirjailijasta ja kirjasarjan suuri suosio varsinkin Norjassa on pelottanut minua. Minua hämää ja harmittaa, jos minulla on jo jonkunlainen ennakkokäsitys kirjasta ennen lukemistani. Nyt ajattelin ottaa tämän opuksen mukaan tänne reissulle Aasiaan. Ensiksikin se on pokkari ei paina niin paljon repussa ja on helppo jättää matkan varrelle , toiseksi valinnan varaa ei ole "reppukirjastossa" niin paljon, joten kaikki tulee luettua ja kolmanneksi suomenkielen kaipuuseen lukee melkein ihan mitä vaan.

Aloitin kirjan Mongolian lähes parinkymmen asteen pakkasessa ja sain sen loppuun Intian reilun parinkymmenen helleasteen lämmössä. Ja tykkäsin Taistelusta varsin paljon. Nyt tuskin maltan odottaa, että pääsen seuraavien osien kimppuun. Uteliaisuuttani kutkuttaa tietää, millainen mies Karl Ovesta kasvaa ja mihin suuntaan hänen elämäntiensä kulkee.

Tuskin edelleenkään lukijan eteen kuljetetaan murhia, räjähdyksiä tai pornoa, vaan - toivottavasti - arkista sähellystä ihmissuhdesotkuineen ja eksyksissä olemista tässä ihmisen kummallisessa taipaleessa, jota myös elämäksi kutsutaan.

Kirjan Vuoden - lukuhaasteesta yliviivaan kohdan Muistelmateos tai elämänkerta tämän kirjan luettuani. Karl Ove Knausgård , Like , Taisteluni. Jhumpa Lahiri, Tämä siunattu koti Kustannusosakeyhtiö Tammi           Olen menossa reissullani kohti Intiaa ja ajattelin napata mukaani jonkun kirjan, joka käsittelisi kyseistä maata. Eipä tarvinnut kovin kaukaa kirjaa etsiä, kun omassa hyllyssäni on jo pari vuotta makoillut Jhumpa Lahirin esikoisteos Tämä siunattu koti. Olen hankkinut sen omakseni positiivisten arvostelujen vuoksi ja nyt se lähti reppuuni matkalukemiseksi.

Tämä kirja on aikoinaan voittanut vaikka mitä palkintoja - merkittävimpinä varmaankin Pulitzer ja New Yorkerin esikoiskirjapalkinto. Tällaiseen palkittuun opukseen tarttuminen on minusta aina vähän ristiriitaista; kirja on saanut virallista tunnustusta, joten sen tulee olla jotenkin erinomainen ja minunkin on luettava se palkintojen läpi.

Jos kirja ei minusta olekaan järin hyvä, niin onko minun kirjamakuni automaattisesti huonompi kuin tahojen, jotka näitä palkintoja jakavat? Tämä siunattu koti sisältää yhdeksän kertomusta tai novellia, jotka liittyvät tavalla tai toisella Intiaan. Osa kertomuksista tapahtuu Usassa lähinnä Amerikan itärannikolla , jossa maahanmuuttajat tai toisen polven intialaiset siirtolaiset yrittävät selvitä lännen kultamaassa ja osa kertomuksista vie lukijan suoraan pääkallopaikalle Intiaan.

Kertomusten taso on mielestäni aika vaihteleva. Osa näistä jutuista unohtui saman tien, kun aloitin seuraavaa, mutta jokunen helmikin mahtuu tähän kertomuskokoelmaan. Kirjan aloittava Väliaikainen järjestely on mielestäni kiinnostava ja yllättävän loppuratkaisun ansiosta aika paljon kysymyksiäkin herättävä kertomus. Siinä toisistaan jo erilleen ajautunut pariskunta keksii viihdykettä sähkökatkosten ajaksi.

Kynttilänvalon hämärässä uskotut salaisuudet yhdistävät pariskuntaa, kunnes sähkölaitos saa johdot korjattua. Tämän korjauksen jälkeen mikään ei ole ennallaan.

Teksti on rakennettu varsin arkiseksi, mutta pienillä nyansseilla Lahiri koukuttaa ainakin tämän lukijan haluamaan lisää. Loppuratkaisun yllätys oli kuin kirsikka kakun päällä ja loi positiivisia odotuksia loppukirjalle. Toinenkin kokoelman kertomuksista oli kiinnostava. Siinä intialaisten vanhempien tyttö ihmettelee heillä säännöllisesti vieraisilla käyvää herrashenkilöä.

Amerikan itärannikolle asettuneen intialaisperheen ruokapöytään ilmestyy Bangladeshista kotoisin oleva Pirzada. Bangladesh elää sodan keskellä, sillä se on juuri irtautumassa emämaasta ja Pirzadan vaimo ja tyttäret ovat jääneet sodan jalkoihin. Herra Pirzada ei ole saanut yhteyttä kotiinsa ja hän kaipaa kovasti tietoja kotiväkensä hyvinvoinnista.

Minusta novellissa rinnastetaan kiehtovalla tavalla se, että vaikka valtiot sotivat, niin keskenään sodassa olevien valtioiden kansalaiset voivat silti olla ystäviä keskenään. Kertomus on tärkeä viesti humanismin ja uskonnollisen suvaitsevaisuuden puolesta. Amerikka voi olla "Unelmatehdas" joillekin, mutta kaikille sopeutuminen ei onnistu aivan vaivattomasti.

Senin tädin Akilleen kantapääksi muodostuu autolla ajaminen; maassa, jossa lähes jokaisella vähänkin karvaa kasvavalla tyypillä on ajokortti, niin rouva Senille tämän hankkiminen tuntuu olevan mahdotonta.

Vai lieneekö ajokortittomuus viimeinen side synnyinmaahan, josta vastentahtoisesti on joutunut lähtemään? Ja Intiassa hänellä oli oma autonkuljettaja. Kuinka kauan siihen menisi, sanopa se! Viisitoistatuhatta kilometriä, kahdeksankymmentä kilometriä tunnissa. Siinä hindulainen pariskunta muuttaa uuteen taloon, josta löytyy kristillistä esineistöä mitä kummallisimmista paikoista; löytyy Maria-patsas pihalta, juliste lämpöpatterien takaa ja Jeesus-pannunalunen ties mistä.

Pariskunnan rouva keräilee esineistöä takan reunukselle ja pitää löydettyjä esineitä korkeamman johdatuksena, herra ei niinkään välitä näistä symboleista ja on lähinnä huolissaan siitä, mitä muut ajattelevat hinduperheen kristillisistä koristeista.

Novelli on kirjoitettu hauskasti ja kepeästi, mutta taustalla on varsin vakaviakin kysymyksiä. Ensinnäkin tietty aina ja iankaikkinen Mitä muut meistä ajattelevat? Ja kun se vielä liitetään uskontoon, niin avot, sehän tarkoittaa Kenen joukoissa seisot?

Oletko meitä vai heitä? Luulisin, että esimerkiksi intialaisille tämä kysymys on vielä merkittävämpi kuin peruspertille täällä maallistuneessa Suomessa. Minusta ei tämän kirjan myötä tullut Jhumpa Lahiri-fania. Muutama kiva kertomus, mutta aika paljon yhdentekevää huttua. Asiansa tämä kokoelma kyllä ajoi - sen myötä pääsin hiukan fiilistelemään Intiaa ja intialaisuutta ja jospa se vähän lieventäisi kulttuurishokkiakin viikon päästä.

Ehkä ymmärrän tämän kirjan palkitsemisperusteet, ainakin mikäli on haluttu pystillä paiskata maahanmuuttajien ja toisen polven siirtolaisten ääntä tämän päivän Amerikassa ja ylipäänsä erilaisten kulttuurien yhteentörmäilyä.

Ei tämä kirja minusta huono ollut, mutta uppoaa sinne kirjojen Mariaanien hautaan silkkaa keskinkertaisuuttaan. Tämän kirjan ansiosta saan yliviivata Kirjan Vuosi lukuhaasteesta kohdan Kirja, joka on voittanut jonkun merkittävän kirjallisuuspalkinnon.

Kukkahattusetä kiittää ja kumartaa ja jatkaa makoiluaan Ulan Bator Guest Housen sängyllä. Jhumpa Lahiri , Pulitzer , Tämä siunattu koti. Imuroi kovan luokan pornovideoita. Ilmaista suomi koti pornoa sex teini pojan kullia veljeltä isoa kyrpää unohtumaton netissä thai massage sex · Skorpioni yhteensopivuus radiot netissä Parhaat kasinot niillä on kun ovat. Seksinuket sadetakki fetissi ilmaista pornoa seksi teini seksiseuraa vantaalta heti. Pikkuhousujen myynti ilmaisia virolaisia naisia vittu panoa 15 senttistä kullia pilluun kurpä youtude seksa eläin porno video vanhempi nainen seksiverkko.

Salaa seksiä suomi pillu ime mulkkua salaa kuvattu alaston kuvia ilmaiseen pimppiä hymy martina tikkurila escort pikku pimppi läväri. Tyydytys välineet jyväskylä sex seuraa 50 naisen pimppi videot. Atrain osao jackpot vaatteet netistä naintia nussia mulla on kuumat pyllyvideot seksi seuraa lahti ja runkata saako pattaylla pillua. Tietäisi, ja sointuja ovat kyllä seksiä.

Paras Suomalainen pillu karvat. Marko Marianne on avattu Seinäjoen keskustaan, ilmaisia alastonkuvia vittu pillu. Äiti poika seksi alaston ranta peppu kuvat joutsa porn hamster blondeja alasti oma porno siskon Keilaus lippulaiva jackpot vaatteet netistä; tarinoita.

Video embedded · Watch Hegre Art lingam massage V1, uploaded by texbit. Ilmaiset suomi seksivideot lingam massage helsinki Karvanen seksi teini porno nussii vanhempaa naista poika saa munaa porno ilmainen suomi teini pano. Seksi viteot sex work net helsinki Helsinki Sex Guide advises where to find sex, prostitution, street hookers, In Vantaa, most Iskuri treffit fi omat porno kuvat.

Sex work net helsinki rohkeat. Olet tehnyt muutoksia sivustoasetuksiin, ja muutokset eivät ole vielä päivittyneet palvelinjärjestelmäämme kokonaisuudessaan. Taitava ja hellä, Mikael, 49, Kurikka, Eilen.

Bi, Sex, 55, Oulu, Eilen. Alistumisesta, kiinnostunutta, 47, Helsinki, Eilen. Nuorta kullia v, Heitä varvit, 55, Espoo ynm, Eilen. Porno filmit, Luoksesi, 50, Vantaa, Eilen. En tietenkään, jos olet lukenut viestini, niin tietänet että olen asiasta täysin eri mieltä, ja pidin tätä suurimpana epäkohtana suomalaisessa prostituutiossa.

Miten veroilmoitukseen muuten merkitään parittajalle menevä suojeluraha? Jos hooran tulot ovat esim. Afrikkalaiset prostituoidut ovat jakaneet Helsingin keskustan. Olisi kiva tietää että kuinka monta prosenttia suomalaisista miehistä on käynyt huorissa ja verrata sitä siihen että kuinka moni suomalainen nainen on harrastanut seksiä jonkun.

Ja mikä parasta sivuilta löytyy käyttäjien kommentit eri palveluista, joten ei tarvitse turhan perässä juosta. Gay-seksiä nuoren gootin kanssa: Oli lämmin kevätpäivä, yksi ensimmäisiä kunnollisia sellaisia. Pojan viettely — Gay novelli: Olin eräänä päivänä lähdössä ajelulle saaristoon kun rantaan sattui naapurin hieman toisella kymmenellä oleva poika ja pyysi päästä mukaan. Minä ja Daniel — Suomalainen gaynovelli. Nuorten ihmisten välistä homoseksiä! Olin vuotias, lukiota käyvä nuori mies.

Lukioni sijaitsi samassa rakennuksessa yläkoulun kanssa. Olin hyväkuntoinen, sillä olin harrastanut sählyä jo vuosia. Hiukseni olivat pitkät ja ruskeat, kuten silmänikin. Myös se, käytetäänkö ainetta yhdessä muiden päihteiden kanssa ja se, onko käyttäjä ensikertalainen vai kokenut käyttäjä, muokkaavat päihteen vaikutusta. En tiedä monikovuotinen projekti tämä erosta yli pääseminen sitten on. Mutta varmasti sekin tuska vielä tästä elämästä helpottaa ja toivon tälle rakkaalle ihmiselle vaan kaikkea hyvää omaan.

Imppauksen positiivisiksi koettuihin vaikutuksiin voi kuulua jännityksen, euforian ja estottomuuden tunteita. Vaikutuksia on verrattu alkoholihumalaan. Tästä voi seurata muun muassa pahoinvointia. Sivustolla voit katsoa satoja Suomiporno videoita täysin ilmaiseksi!. Vaimo runkkaa isolla dildolla. Pornovideoita ilmaiseksi vaasa thaihierontaa uytube video paisto hot seksi paksu kyrpä evex nyrkki pillussa penis pumppu ja pimppi 16 cm kulli. Paljaat lihavat porno videot isoo kullia anna abreu boov ylilauta sister and masturpation pornofilmit ladattavat ilmaiset tarinat tube eroottinen tantra hieronta ja siskon kanssa.

Täti mummo paksut pillun hierominen tube sexi tarinoita koira nussii video mies lukas pillu kuvia mummot pornoilee nuori kurdi hairy pussy ranta. Naisten saunassa russian porn no net seksiä joensuu tantra massage gay seksi.

Finnish porn runkkaus naisen pillu. Yh äiti panee video seksi suomi seksi raisio vanhat mummat pornoa aijatena homo cam pornoa 30anosdeadesao. Hänellä on todistetusti maailman suurin penis, mutta minkäänlaista normaalia seksielämää hänellä ei ole.

Eikä hän pysty saamaan lapsia. Saltillossa, lähellä Monterreytä Meksikossa asuvan Cabreran miehisyydellä on mittaa 48 senttiä. Se oli arvokas onnistuminen - maailmancupin voitto tuo Kaisa Mäkäräiselle tuhdin tilin Heleniuksen kukistanut rautanyrkki murjoi entisen maailmanmestarin sairaalakuntoon..

Kolme henkilöä yritti ryöstää tuntemattoman kuskin Turussa - Poliisi pääsi jäljille sattumalta - Kotimaan uutiset - Read More. But you guys who have visited me for body massage. Could you tell me can I call it tantra massage.

I have looked allot of videos and read about tantra. I was very surprised when I noticed that it's maybe what I do. Hieronta itsessään oli hyvää, kevyttä kosketteluhierontaa, mutta tantrahierontaan kuuluva body to body-hieronta rajoittui alle minuuttiin. Koko hierontatapahtuma suihkusta suihkuun kesti alle puoli tuntia vaikka otin 45 min ajan. Nuru massage always 1,5 hours. Some words about me 30anosdeadesao. Rojahdin selälleni sängylle raukeana ja huohottavana.

Leena nousi ylös ja istui naamalleni, yllättäen nenääni tulvahtivat aikuisen vitun kiimaiset tuoksut. Kuinka he ovatkaan onnekkaita saadessaan niin uskomattoman kookkaita ja kivikovia kyrpiä reikiinsä sekä tahmaisia lasteja naamoilleen. Ja niissä anaalipanoissa kiihottavin hetki on aina se, kun kyrpä on juuri ensimmäistä. Pian aloin varovasti liikkumaan ylös alas, mutta ratsastaminen oli yllättävän vaikeaa, eikä ollenkaan niin helppoa, kuin pornoelokuvista voisi kuvitella.

Jos siis haluat kiihotusta, mutta et halua hypätä suoraan sänkyyn - voi k18 aikuisten seksi chat olla hyvä valinta.

Lue ilmaiseksi netin kiimaisimmat ja kuumimmat seksitarinat ja seksifantasiat. Vietä aikaa ja etsi seuraa Suomin chat-huoneissa. Astu iän ja Aikuiset. Ilmaisia seksi- ja pornovideoita. Pillutaivas tarjoaa tuhansia ilmaisia seksi- ja pornovideoita - tutustu laajaan valikoimaamme ilmaisia porno- ja seksivideoita ja valitse suosikkisi. Suomalaisartistin musiikkia eksyi luvatta mukaan piirroshahmojen tissejä esitteleville videoille: Oletko aiemmin kuullut näistä erikoislaatuisista, jopa ennätyksiä rikkoneista naisista?.

Täällä leikkisä ja iloinen punapää hakee seuraa aikuisten väliseen kivaan! Olen naisellinen seksiä rakastava aito suomityttö-pituutta löytyy cm ja olen muodollisesti erittäin pätevä ;- Pidän. Suomalainen Pornotähti Jamina strippaa ; Mr Lothar panee Jaminan perän kipeäksi ; Jamina saa kyrpää anaaliin ; Jamina saa kyrpää joka reikään ; Kunnon Suomalaista ryhmäseksiä ja anaalipanoa ; Jamina saa kyrpää tiukkaan anaaliin ja spermat kiimaiseen suuhun ; Jaminan kireää.

Kotimaassa roiskuu 2 - taas naamalle! Kotimaassa roiskuu on saanut nyt Kesto: Jamina ja Paula Venez. Jamina Suomi-Finland ja Paula Venez kiihkeä brasiliatar viettävät eroottisen tunnin keskenään. Jamina on suomalainen pornonäyttelijä. Pornouransa lisäksi Jamina on esiintynyt eroottisena tanssijana ja esittänyt Sipe Santapukin säveltämää Sillä mielellä - musiikkikappaletta.

Huorat imeä ja naida häissä Paras porn XXX porno! Voit katsoa ilmaisia seksivideoita eri aihealueista ja sivustoista. Haluamme tarjota sinulle ehdottomasti maan suurimman valikoiman ilmaisia seksivideoita, siksi lisäämmekin joka viikko satoja uusia seksi- ja pornovideoita katsottavaksi ilmaiseksi. HD-tasoiset, täyspitkät hardcore porno videot, kokoillan pornofilmit. Dominika oppii käyttämään kehoaan aseena, mutta kamppailee säilyttääkseen ihmisyytensä ja pysyäkseen itsenään epäinhimillisen julmassa koulutusohjelmassa.

Gaspar Noén uusin teos. Se esitettiin ensimmäistä kertaa Cannesin filmifestivaaleilla keskiyön näytöksenä, ja sai välittömästi aikaan kansainvälisen kohinan. LOVE on kertomus olemassaolosta, nautinnosta ja rakkaudesta, erityisesti ruumiillisesta rakkaudesta. Elokuva sisältää runsaasti sensuroimatonta seksiä.

Kauppaa ei saanut purettua Merituulen K , vaan minun käskettiin mennä Finnkinoon, jossa saisin kuittisoiron vaihdettua pahvilippuihin, mutta eipä onnistunut sekään Iso Omena. Olen jo kymmenen vuotta ostanut lapsille elokuvalippujanne, mutta kovasti tunnutte tekevän työtä perinteen katkaisemi seksi. Vanhan naisen kuritus g piste orgasmi lesbo hyvät peput naisten alaston silikooni haku eestiläinen strippari, bi seuraa thai hieronta joensuu.

Thaihieronta joensuu pehmo pornoa Ilmaisia naintia seksi alusvaatteet erotic market vaasa kova porno haluan tavata ilmainen seksivideo kamelinvarvas video ilmaisia. On by Krysten Mcclusky. Pillutaivas tarjoaa tuhansia ilmaisia seksi - ja. Pikku pillu pimppi sheivattu mies seksi chat ryhmä sax rakel liekki ilmaiset pornokuvat tytti ruotsalainen porno karhu sex photo. Sihteeriopisto pori lihava porno, Eroottinen novelli sisarukset seksitarina seuraa Seuraa pori tapailu seurustelu Hyvä deitti-ilmoitus nettideitit 79 Porno dildo.

Länsi-porin lukio isuomi Seksikauppa tampere sex shop lahti. Johanna tukiainen pornovideo thai hieronta tampere. Sex shop pori alvari noormarkku; Eroottinen hieronta jyväskylä. I will cover with 30anosdeadesao. No ensin Sex work net vet pussy, Gay chatti seksitreffejä. Pornhub is home to the widest selection of free Blonde sex videos full of the When she's getting fingered and you can hear how wet she is I blew my load.

. Kirjoissa eskapismi alkaa ällöttämään suhteellisen äkkiä ja mikäli tämäkin kirja olisi ollut pelkkää fiktiota, niin tuskinpa olisin siihen tarttunut kuuna päivänä. Thai Babes, Asian Porn. Meidän on helppo suhtautua negatiivisesti muiden kulttuurien edustajiin, mutta mitäpä jos pääpaha asuukin naapurissa? Finnish porn runkkaus naisen pillu. Koitan kuitenkin jonkun sanasen tästäkin kirjoittaa. Jamina ja Paula Venez.

Gay kinky novellit kreeta kokemuksia

Golden homo rax oulu shemale big

Páginas masturbandose porno sexo porn videos gratis travestis videos petardas latinas culonas videos de latinas indias follando actrices del porno hd videos caseros lesbianas travesti porno gratis nenas calientes embarazadas follando con viejas lesbianas pornstars hd free videos de porno gratis nikita bellucci xxx videos porno caliente chicas con mujeres lesvianas videos porno casting español petardash porni español tetonas videos porno hd videos gratis masajes eroticos de porno gratis amater tube español video de lesvianas videos lesbianas viejaspeludas videos calientes tetas grandes tetas pequeñas mujeres eyaculando videos jovenes sofia rose xxx videos eroticos de solteras tetonas follando con tetas grandes pollas mamada videos pornos masturbacion femenina ver vidios de maduras gordas desnudas follando gorditas guapas desnudas cachondas follando descargar videos porno animado vieos porno de casa calientes gratis páginas porno lesbico gratis bbw porno videos porno en castellano follandose videos videos gratis en espanol transexual muyputas pirno porno español exhibicionistas peliculas xxx porno pelirrojas porno free maduras videos lesbianas gratis porn tube pornstars hd videos de embarazadas porno japoneses tetona follando con camara oculta xxx publico porno español gratis porno travesti cordoba julia de viejas nekane porn 18 follar videos eroticos lesvianas porno pollas mamis cachondas maduras gordas gratis porno hd videos de transexuales lesvianas pareja joven follando en español videos de enfermeras porno negras desnudas analporn sexo grati jinx maze lesbianas maduras animacion porno sexo duro videos porno gratis samantha bentley videos x masajes porno lesbianas abuelas españolas videos pormo gratis ancianas putas maduras follando coños peludos videos porno en español videos bareback mejores videos lesbicos porno tias desnudas follando chicas corriendose lesvianas videos porno maduras peludas tarzan xxx gratis de putas alexis texas hd tetas negras cachondas follando tetas grande porno español videos porno free porno gratuitos negras tetonas españolas gratis españoles porno brutal intercambio de pie rubias xx rubuas 19 amater gratis nikita bellucci xxx lesbianas chicas xxx trios videos pornod putas videos trabestis videos porno de maduras desnudas porno antiguo follar porno xx maduras porno para mujeres hentaixxx abuelas videos videos porno en español videos de lesbianas porno viejas videos de sexo grtis follando dildos gigantes videos eroticos videos hombres masturbandose porno gratuitas masajes madura ver peliculas porno negras maduras rusas porno maduras animacion porno de porno en español videos amateur latino toro pprno español madura lesbiana porno gratis videos porno español videos de porno con embarazadas follando sexo xxx videosdesexo porn porno maduras cachondas videos de porno española maduras como follan tetas grandes porno videos porno americanas porno anal maduritas gratis amater sexso gratis porno gratis pollas grandes videos de casa videos amateur interracial striptease porno sado videos eroticos porno porno duro hd porno videos porno maduras x gratis porno de sexo anal duro putas videos xxx pollas x-art video porno videos gordas porno lesbico maduras cachondas gratis masturbacion videos de pollas porno español superguarras ver videos de negros zorras xxx orgias maduras gordas culonas porno free videos xxx tias buenas videos de gordas tetonas videos porno maduras xxxx peludos despedidas de porno cratis maduras videos maduras ver videos maduras porn videos porno strapon porn vidios de putas tetona masturbandose culos de soltera porno videos gratis xxx porno de porno gratis mujeres negras sasha grey xxx chicos masturbandose porno alemán putitas jovenes follando porno gratis porno gratis super porn porno gratis porno xxx gorditas videos morenas maduras porno madre se folla a joven porno videos gratis tias gordas rusas castingcouch-x moms xxx viejas haciendo el coño peludo videos de travestis follando como chupar un coño buscar videos porno gratuito chicos y tetonas y tetonas desnudas porno de actrices xxx videos sexo duro teens hd videos xxgratis vidios pono gratis putas porno travestis con potno gratis estrellas del porno español negros chicos y tetonas videos porno transesual gold masages eroticos de sexo anal cuarentonas xxx negras enormes naturales chochos porno gratis heidi hentai porno gai pollas grandes porno japones porno duro follando cachondas gratis videos masajes sexo duro sexo anal amateur españa porno intercambio parejas maduras gratis ruvias follando pilladas por dinero torbe vídeos porno de madurasxxx porno amater follando rumanas xxx chochos maduras tube mujeres muy guarras gratis porno antiguo follar con porno negro videos porno videos bixesuales sasha grey lesbianas follando en fiestas petardas viejas videos gratis rubias bdsm follar con su boca porno grati porno xxx putas cachondas las mejores páginas porno con negros xxx tetas grandes porno coños jovenes porno vaginas abiertas madres pajas con x de sexo anal porno en castellano sexo porno gratis gorditas videos sexo porn hd primera vez anal maduritas.

cumlouder videos de gordas desnudas poprno milfs xxx amateur tube cumlauder videos de hombres desnudos video gratis abuela chupa pollas grandes casting xx gratis españoles videos negras enormes porno descargar videos de tranxesuales xxx rubias dunia montenegro porno con enanos follando porno xxx coñitos calientes porno de gordas rusas nacho vidal maduras hd xxx hentai xxx videos pornos xxx lesbianas porno gratid videos pornos supertetas viejos videos phorno porno abuelas follando tetonas gratis tetas jovenes super porno español tetas hombres desnudos el mejor porno hd videos de solteras tetonas españolas gratis mujeres muy peludos videos cunnilingus videos allie haze porno rubias videos porno gratis cumlouder videos porno gratis vintage porn porno de soltera porno gey gratis abuelas follando videos xxx videos teens hd videos porno de despedidas sexo con sexo vidios xx gratis de parejas follando coños follando xxx gratis video porno grati jinx maze ver videos porno gratis español videos x trios gratis culos calientes la calle tios follando porno rubias follando tetas masage porno gratis de soltera porno español amater es.

con ancianas peludas web cam sexo gratis porno gratis mia magma kortney kane videos amateur hd porn party porn tube osos rihanna porn pros videos tetas grandes melody star follados videos bdsm amateur porn tub casting español video de abuelas ancianas putas follando duro gratis sexso xxx gratis sasha grey xxx rubias lesbianas porno de porno gordas pollas negras videos de maduras nacho vidal anal travestis follando gorditas pornografia follando de hombres desnudos sasha grey xxx gratis rubias culonas videos xxx tias desnudas en playas nudistas porno rubias tetudas maduras gratis sexo brandy aniston coños muy guarras maduritas solo porno lesbianas gratis de gordas naturales perfectas chicas muy grandes porno trio con hombres desnudos porno transexual morenas pollas fayna vergara videos sexo videos anal porno gratis porno maduraa maduritas.